r10 da bilgi içerikli paylaşımları görmek güzel. Son dönemlerde çok vakit ayıramadım özel nedenlerimden dolayı, uzaktan takip etmeye çalışıyorum, yakında daha fazla aranızda olacağımı umuyorum.
Mehtap hanımın da belirttiği gibi tercih ettiğiniz yöntemin spam olduğunu iddia etmek çok doğru olmayacaktır. Ancak bu tür durumlarda blockquote tagi kullanımını tercih etmeniz daha iyi olur. Özgün yazınızın içinde bir veya birden fazla blogdan alıntı yapmış olmanız çok normaldir ve arama motorları buna karşı çıkmazlar ve bu durumlarda blockquote kullanımı önerirler. (Kaynak:
www.youtube.com/watch?v=hy3_Rjc0Tso)
<blockquote>Alıntı metni</blockquote>
Cite ve citation konusunda bazı mesajlarım olmuştur ne yazık ki hepsini vakit bulup da bir araya getiremedim. Alıntı yapılan site authority dediğimiz Google'a kendini kanıtlamış bir siteyse cite kullanarak bu site ile aramızda oluşturduğumuz akrabalık ilişkisinin SEO açısından faydaları olduğunu çok sayıda site üzerinde test ettim. Sadece cite tagi ile ilgili HTML spesifikasyonu 2013 yılının sonuna doğru değişti. Yanlış hatırlamıyorsam. Önceden kullandığımız şekli aşağıdaki gibiydi.
<blockquote cite="http://alintiyaptigimizkaynak.com">Alıntı metni</blockquote>
Yapılan son değişiklikten sonra footer ve cite elemanları ayrı olarak kullanılmaya başladı:
<blockquote>
<p>Alıntı metni</p>
<footer>
<cite>Kaynak</cite>
</footer>
<blockquote>
Yukarıdaki örnekte kaynak her zaman link olmak zorunda değil. Örneğin bir Tv programını izlediniz. Orada yer alan diyet listesine blogunuzda yer verdiniz. Kaynağı belirtmeniz size artı getirecektir. Bunu başarıyla uygulayan bazı siteler gördüm. Sonuç olarak insanlar herhangi bir göbek eritme diyetini aramıyor olabilirler.
<blockquote>
<p>Göbek eritme diyeti 21 günlük</p>
<footer>
<cite>Ender Saraç</cite>
</footer>
<blockquote>
Siteye link vermek istediğinizde sadece cite içerisine link eklemeniz gerekir.
<cite><a href="http://kaynaksite.com">Kaynakla ilgili kelime</a></cite>
Citation olayı biraz daha farklıdır. Merak eden olursa anlatırım. Özetle farklı kaynaklardan aldığınız metinleri blockquote tagi içerisinde kullanmanız ve iyi siteleri cite tagi ile kaynak göstermeniz iyi fikir olabilir.