abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yapalım onlar mekan bastı diye destek vermeyelim mi. Haberler bugüne has bir şey değil yani bugünlerde bir aşırılık varsa bence bu Çin'e karşı bir ayaklanma planından dolayı değilde daha ziyade Türklere neden yardım edilmiyor diyerek isyana sokmak daha çok görülen bir model. Zaten bunda başarılı olundu, gözümün önünde bu örnek varken başka komplo teorileri üretmek çokta doğru değil. Ama bahsettiğin üzere dediklerini de göz ardı etmeden ona göre hareket etmek akıllıca olur. İddialara göre Çinliler köpek yiyor diye öncesinde bir hazırlık yapıldı ve bu kin üstünden daha sonrada bu abartılı ve kaynakları doğru olmayan haberler servis edildi. Peki Çinliler kedi köpek yemiyor mu? Peki o bölgede bir zulüm yok mu?

http://www.ihh.org.tr/tr/main/public...ozet-raporu/93
Hocam yedikleri,içtikleri konusunda Çinlilere karşı bir kinim var o konuyu pek kurcalamak istemiyorum ama yinede içimdekileri dökeyim.Normalde aslında kimin ne yediğini sorgulama etme hakkına sahip değilim ve değiliz.Mesele canlı türü değil mesele nasıl pişirildiği ve bunların o canlıyı nasıl öldürdükleri.Tabi bu her ne kadar bizim dinimiz için uygun olmasa da (bizim dinimizde yenilmek için yaratılan canlılar,bekçilik yapmak,alan korumak için yaratılan canlılar ayrı olduğundan) onların dinleri farklı olduğundan eleştirmek bize düşmez lakin canlı canlı pişirme gibi bir söylem duydum bu beni çok sinirlendirdi.

Ayriyeten Çinliler ciddi anlamda denizde yaşayan farklı canlıları da tüketiyor ve bazı videolara denk geldim öyle bir sinirlenmiştim ki o zamanlar yani o sahneden sonra yanımda olsalar kafalarını tosta sokacak raddeye geldim.
Bir video da izlemiştim ahtapotu 3-4 genç çinli almışlar tosta basıyorlar.Hayvan canlı ama nasıl acı çekiyor hareketlerinden,yüzünden belli.Bu hayvanlık bizim ülkemizde de yapılıyordur sanırsam öğrendiğime göre bazı deniz canlıları öldükten kısa bir süre sonra eti farklı bir hale büründüğünden zehirli hale geliyormuş sanırsam .E madem öldükten hemen sonra insanların yiyemeyeceği bir hale geliyor yemeyeceksin o zaman ne diye hayvana eziyet ediyorsun.Demek ki yaradan sen ye diye tasarlamamış o hayvanı,bünyesi daha sağlam olan başka deniz canlıları için tasarlamış veya denize bir katkısı olsun diye tasarlamış belki ne diye keyfin için hayvana en büyük acılardan birini yaşatıyorsun.

Benim güvendiğim bir şey var.Ve bu tam olarak dine bağlı bir durum değil.Bu yüzden aslında burada insanları sakinleştirmeye çalışıyorum.Yani birileri eğer gerçekten böyle bir şey yapıyorsa elbet bir gün o yaptıklarının hesabını ondan sorarlar.Elbet o yaptıkları bir gün onun başına da gelir anlar.Nasıl ki Afrika'daki insanları veya diğer tüm ülkelerde insanları ufak paralara köle gibi çalıştırıp haklarını yiyen zenginler ya çoluğunun çocuğunun intiharından,delirmesinden dolayı huzur bulamıyorsa aynı şekilde böyle şeyleri yapanlarda,yaptıranlarda muhakkak cezasını öder.Tabi olan durduk yere acı çeken,köle gibi çalışan masum insanlara oluyor ama onunda çözümü belli.

İyi insanlar o zaman artık bu kötü insanların yönetimindeki dünya da akıllansın,artık bir durun siz kimsiniz desin.İyi insanlar eşimi,çoluğumu,çocuğumu açta açıkta bırakmadan kimseye muhtaç etmeden huzurlu huzurlu yaşayayım mantığında.Sen adam gibi iyi bir şekilde kimseye karışmadan yaşarken binlerce sorunlu kötü insan var.Kimisi milletin parasına çöker,kimisi milletin canına çöker.Şurada konuştuğumuz şeylere bakın birileri bize ne yaptırtmak istiyorsa yaptırtıyor.Adamlar resmen bu insanlar bunu konuşacak şunları yapacak diyorlar biz burada istedikleri gibi onların yaptırdıklarından konuşuyoruz.

Evrende kaç tane gezegen,kaç tane galaksi var.Yani sen birbirini öldürmeye,yok etmeye harcadığın emeği uzay teknolojilerine harcasan Dünya ile Ay arası uçak kalkıyordu belki şimdi turistik geziler için.Binlerce yapay hastalık var.Aids,kuş gribi,domuz gribi,virüslü keneler,Afrika taraflı popüler olan bir hastalık vardı adını unuttum şimdi.Bu hastalıklar öyle bir ortaya çıkıyor ki 1-2 kişiden durduk yere ürüyor ne hikmetse sonra yayılıyor yayılıyor duruyor.İnsandan başka var mı böyle bir canlı?Kendi türü için virüs oluşturan,salgı yaratan?

Benim tek güvendiğim,bildiğim bir şey var.Bizim bunları yapanlara,yaptıranlara ne gücümüz yeter ne de sesimiz ama bizi yaradan veya hadi işi dine dönüştürmeden bu dünyadaki varsayılan adalet elbet zulüm edenlere,işkence edenlere,insanların hayatlarını karartanlara hesabını sorar.