pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@abcgrup;

Hocam ben arkadaşın dini veya siyasi düşüncelerine karışmadım dediğiniz gibi farklı dine veya siyasi düşüncelere mensup olabilir sadece bu Doğu Türkistan olayının birden parlamasının altından muhakkak bir şey vardır diye düşünüyorum.Yani işkenceler,eziyetler doğruysa eğer bunlarından böyle birden hızlandırılıp televizyonlara,kameralara servis edilmesinin muhakkak bir nedeni var diye düşünüyorum.

Bu görüntülerden sonra İstanbul'da Çin lokantasını yıkmış bizim halkımız.Bir halt yaptığını sanarak işte Çinlilerin yaptığı zulüm için yapmışlar.Dükkan sahibi Türk,aşçı Uygur Türk'ü bir avuç beyinsiz sözde Çin'e ders alsın diye girişmiş dükkana.Adam ben Türk'üm ekmek paramı buradan kazanıyordum şimdi ne yapacağız bakalım diye kara kara düşünüyordu.
Ne yapalım onlar mekan bastı diye destek vermeyelim mi. Haberler bugüne has bir şey değil yani bugünlerde bir aşırılık varsa bence bu Çin'e karşı bir ayaklanma planından dolayı değilde daha ziyade Türklere neden yardım edilmiyor diyerek isyana sokmak daha çok görülen bir model. Zaten bunda başarılı olundu, gözümün önünde bu örnek varken başka komplo teorileri üretmek çokta doğru değil. Ama bahsettiğin üzere dediklerini de göz ardı etmeden ona göre hareket etmek akıllıca olur. İddialara göre Çinliler köpek yiyor diye öncesinde bir hazırlık yapıldı ve bu kin üstünden daha sonrada bu abartılı ve kaynakları doğru olmayan haberler servis edildi. Peki Çinliler kedi köpek yemiyor mu? Peki o bölgede bir zulüm yok mu?

http://www.ihh.org.tr/tr/main/public...ozet-raporu/93