Tanıtım yazısının faydası veya tanıtım yazısının zararı diye bir kavram hepten yanlış. Önemli olan aldığınız hizmetin ne olduğu değil nereden aldığınız ve aldığınız yerin sizle beraber kimlere sattığı. Adam nakliye sitesinden moda sitesi için tanıtım yazısı alıyor sonra tanıtım yazısından fayda görmedim diyor veya bilinçli bir webmaster sağlık sitesinden diyet sitesi için tanıtım yazısı alıyor tanıtım yazısı faydalıdır diyor bunu duyanlar herhangi bir siteden herhangi bir siteye tanıtım yazısı alırsam faydasını görürüm şeklinde düşünüyor.
- Tanıtım yazısını aldığınız yerde anahtar kelimelerinizle özdeşli özgün içerik varsa
- Tanıtım yazısını aldığınız yer link tarlarsı değilse, pop-up reklamlar barındırmıyorsa, alexa değerleri kendi sitenizden düşük ve index sayısı, domain yaşı kendi sitenizden fazlaysa
- Özellikle aldığınız yer statik ip ve ssl sertifikası gibi güvenilir site imajını taşıyorsa
- Yazınızdaki anahtar kelimeniz doğrudan ana domaininize değil sitenizdeki anahtar kelimenizle özdeşli içeriğe yönleniyorsa
- Yayınladığınız yazı ve sitenizde yönlendiği sayfa %80+ özgün ve anahtar kelimeyle özdeşli tag lar içeriyorsa
Elbette faydasını görürsünüz
Sitelerimden birinde yüzlerce içerik var ama sadece bir içerik için özenle hazırlayıp yayınlattığım tanıtım yazısı sitenin %90 hit kaynağı oldu, resme bakabilirsiniz