MertOzkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kargoyla mı uçakla mı yoksa ışınlayarak mı gönderirler bilmem.

http://www.haber7.com/dunya/haber/12...ibi-tutuklandi

fakat deep web in en popüler sitesinin sahibi daha yeni tutuklandı. herhalde bütün Dünya'da uydurma bir ticaretin haberi yapılmamıştır.
Bu konuyu biliyorum, baya farklı hikayeler yazıldı internette olayın üstüne. Her neyse, açıkcası kafam almayan noktalardan biride buydu, silk road en büyükleri, daha küçükleride var. Hepsinde uyuşturucu satılmıyor tabi, cd/dvd gibi, belgeler gibi elle tutulur şeyler satılıyor. Bu iş nasıl işliyor çözemedim, belki birşeylerin içine arasına sokarak, bir şekilde yollanıyor yani bilemiyorum. Daha önceden premium hesap, program satın alanları yapanları gördüm, İtirazım yok yani.

Benim kabul etmediğim nokta şu; insanların birilerinin bu işi yaptığını düşünmesi. Silk road ebay tarzında bir site. Yani "c2c". Benim itirazım "b2c" olarak düşünülmesi, yani 'uyuşturucu üreten bir adamın orada ilan vermesi' gibi birşeyi kabul etmiyorum. Ha kim kime nasıl satıyor bilemiyorum.

"Kiralık katil" konusunda da bir arkadaş, "herkesin mafya çevresi yok, bazı insanlar korkak ve bu işi gizli olarak yapmak istiyor. Adamın fotoğrafını ve bilgilerini bitcoin ile ödeme yaparak katile gönderiyor, gerisine karışmıyor kimseyle de işi olmuyor" dedi. Mantıklı geldi açıkçası.