Bişey anladıysam arap olayım.
Tanıtım yazısı içerisinden aldığınız kelimeler değil aslında önemli olan. Burada asıl önemli olan sitenizin link verdiğiniz sayfalarıdır.
Alınan tüm backlink index sayısı ile ref domain sayısı arasında bir ilişki vardır. Bu ilişki belli bir orana tekabül eder. Siz bu oranı koruduğunuz sürece bir sıkıntı olmaz. Ancak siz çok fazla tanıtım yazısı alarak benzer kelime grupları birde (!) üstüne aynı sayfalarınıza birde bunun üstüne toplam backlink index sayısı ile ref domain sayısı arasındaki oranı da bozdunuz mu gerileme ve hatta filtre yolu görünür.
Benim söyleyebileceğim bu konu ile ilgili sadece şu olabilir. Sektörünüzde başarı elde etmiş siteleri inceleyin. Biz çok rekabeti yüksek ve aranma hacmi büyük kelimelerde oynadığımız için önümüzde ciddi anlamda inceleyebileceğimiz işini iyi yapan rakiplerimiz mevcut. Bize de iyi malzeme çıkıyor.
SEO'nun 1. adımı analiz 2. adımı plan 3. adımı uygulama 4. adımı tekrar analizdir. Siz bu sıralamayı kaçırırsanız kaybedersiniz.
Hemen iki dakkada yazdın çizdin senaryoyu hazırladın. Burdaki mevzu tanıtım yazısının yararlımı yoksa zararlımı olduğu. Benim teorime göre tanıtım yazısı, siteden index alıyor ve ve bağlantı veriyor.Bu google`ın gözünde ama iyidir ama kötüdür, analitik sonuçları siteden bağlantı verdiğini gösteriyor. Backlink muhabbetinden bahsetmiyoruz burda.