3 yıldır esenyurtta oturuyorum. Arkadaşlar sanırım hayatlarında sadece internetten takip etmişler burayı. Görende esenyurtu kötüleyenleri bebekte, nişantaşında yaşıyor sanar. Benim için esenyurtun en kötü tarafı iç kısımlarının e-5e biraz uzak kalması nedeniyle mecidiyeköy, şişli taraflarına gitmenin toplu taşımayla uzun olması. 4,5 ay kağıthanede çalıştım gidiş geliş tam bir eziyetti. Ancak 3 araç değiştirdiğimi hatırlatayım. Temden izmite gitmekle toplu taşımayla zincirlikuyu taraflarına gitmenin süre olarak bir farklı yok.
Esenyurttan ev alıcam hem e-5e yakın olsun hemde biraz daha düzgün bir kısmı olsun diyorsan saadetdere taraflarını öneririm. Metrobüse yürüme mesafesinde ve güzel sakin yerdir. Ayrıca askerden önce 1 sene beylikdüzü yakupluda oturdum. Tam bir köydü beylikdüzü demeye bin şahit lazım daha çok çatalca taraflarına benziyordu.
Paran azsa esenyurt saadetdere bölgesi paran çoksa beylikdüzü e-5e yakın olan kısımları öneririm. Beylikdüzünün iyi taraflarından ev alacaksan ciddi paranın olması lazım ve çevrede çok kazıktır maaşının iyi olması lazım. Kötü taraflarınıda zaten söyledim. Adı beylikdüzü ama konya ovasından farkı yok. Güzel bir pastanın kutusuna bulaşmış artığını yalamak gibi