ayet. saatin yok, dağ başındayım nasıl oruç tutacağım akıllı insan açar kuranı okur.

süleymaniye imsakiyesi doğrudur

Elmalılı Hamdi Yazır: Oruç gecesi kadınlarınıza ilişmeniz size helâl buyuruldu, onlar sizin için bir libas siz de onlar için bir libas mesabesindesiniz, Allah nefsinize emniyyet edemiyeceğinizi bildiği için müraceatınızı kabul buyurdu ve sizden afvetti, şimdi onlara mübaşerette bulunun ve Allahın sizler için yazdığını isteyin ve tâ fecrin beyaz ipliği siyah iplikten sizce seçilinceye kadar yeyin için, sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun, bununla beraber siz mescidlerde i'tikâf halinde iken onlara mübaşerette bulunmayın, bunlar Allah hudududur sakın onlara yaklaşmayın, böyle ayırd ediyor Allah âyetlerini insanlara ki sakınıb korunsunlar

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:07:16 -->-> Daha önceki mesaj 02:05:13 --

shn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası burası din diyanet işlerinin karar mercii değil. Savunduğunuz konu yanlış olabilir ve sizin sözünüze itibar eden herhangi biri bunu uygularsa siz mesul olursunuz. Bu konuyu gerçek âlimlere bırakıp biz işimize bakalım. Yok illa konuşurum derseniz o zaman kanıtlar ayet ve hadisler fıkhi görüşler ile konuşmak gerek. Din bana göreyle sana göreyle dönmez. Nettir açıktır ve kolaydır. İnsan onu zorlaştırır.

Diğer taraftan islamin bir çok konusunu inkar edip muhalif olan bir kesimin söylediği şeye itibar edilmemeli doğru da olsa şüphe ile yaklaşmak gerek. Ben bu hususta cübbeli Ahmet Hocayı haklı buluyorum net konuşuyor delilde sunuyor. Herşey bu kadar basit
hocayı vs bırakalım ayeti okuyalım, okuyup anlayabiliyormusun ? anlıyorsun problem yok.