Bişey anladıysam arap olayım.
Tanıtım yazısı içerisinden aldığınız kelimeler değil aslında önemli olan. Burada asıl önemli olan sitenizin link verdiğiniz sayfalarıdır.
Alınan tüm backlink index sayısı ile ref domain sayısı arasında bir ilişki vardır. Bu ilişki belli bir orana tekabül eder. Siz bu oranı koruduğunuz sürece bir sıkıntı olmaz. Ancak siz çok fazla tanıtım yazısı alarak benzer kelime grupları birde (!) üstüne aynı sayfalarınıza birde bunun üstüne toplam backlink index sayısı ile ref domain sayısı arasındaki oranı da bozdunuz mu gerileme ve hatta filtre yolu görünür.
Benim söyleyebileceğim bu konu ile ilgili sadece şu olabilir. Sektörünüzde başarı elde etmiş siteleri inceleyin. Biz çok rekabeti yüksek ve aranma hacmi büyük kelimelerde oynadığımız için önümüzde ciddi anlamda inceleyebileceğimiz işini iyi yapan rakiplerimiz mevcut. Bize de iyi malzeme çıkıyor.
SEO'nun 1. adımı analiz 2. adımı plan 3. adımı uygulama 4. adımı tekrar analizdir. Siz bu sıralamayı kaçırırsanız kaybedersiniz.
Hepinizin yorumunu okudum..
Şimdi bir zahmet Kenara Çekilin! birazda ben konuşayım
Seo uzmanımıyım? Değilim ama sizler gibi ufak tefek bu işlerden anlarım.
Google Webmaster Araçlarında Şunu Fark Ettim.
Bir arkadaşımla sitelerimiz arasında tanıtım yazıları paylaşalım diye karar verdik. O kendi sitesinde benim makalemi yayınladı bende kendi sitemde bu arkadaşımın makalesini yayınladım. Sitelerimiz hemen hemen aynı içerikte sitelerdi ama bunu pek önemsemiyorum. Yani buraya fazla takılmayın biz sadece tanıtım yazısından bahsediyoruz.
Ben size sadece farkettiğim mevzuyu aktarıyorum.
Google Webmaster Araçlarına giriyorsun orada
Arama Trafiğine Tıklayıp açılan listeden
Sitenize Bağlantılar yazısına tıklıyorsunuz.
Neyse orada sol tarafda
En Çok Bağlantı Verenler
Sağ tarafda ise
En Çok Bağlantı Verilen içeriğiniz yazıyor.
Orada işte sitenize en çok bağlantı verenler ile en çok bağlantı verdiğiniz linkleri göreceksiniz.
eee sen söylemeseydin sanki biz bilmiyorduk, diyorsunuz
sanki duyar gibiyim.. ayıp oluyo ama haa.. şurada birşey anlatıyoruz..
Benim sitede 1 adet tanıtım yazısı var oda bu arkadaşımın sitesinin tanıtım yazısı, sağda en çok bağlantı verdiğim içerik, Ana sayfadan sonra bu arkadaşın yazdığı makale olmuş.
Yani bu demektir arkadaşın siteye benim siteden bağlantı gitmiş yada index falan almış işte.
Buradan çıkardığım sonuç teknik olarak tanıtım yazıları siteden index alıyor. Bunu
Google Webmaster Araçlarıda tastikliyor.
ee herkes aydınlandığına göre konuyu kapatabilirsiniz