1.) Tanıtım yazısı alacağınız site sizin siteniz ile aynı sektörde ise fayda görürsünüz.
2.) Tanıtım yazısı alınacak olan siteyi seçer iken eklediği yazının anında index alan ve google 'da ilk 3 sayfa içerisinde indexe girmeye çalışan sitelerden alınmalıdır. Bende bir tane vardı ve yazıyı ekler eklemez Adana Oto Kiralama gibi bir kelimede dahi 2.sayfa 9.sıra 'dan indexe girmişti.
3.) Eğer sitenize anahtar kelime üzerinden çok fazla link aldıysanız tanıtım yazısının sonlarına doğru buraya tıklayınız gibisinden link alınabilir.
4.) Tanıtım yazınız özgün ve minimum 250 kelime olmalıdır.
5.) Tanıtım yazınızın içerisinden 3 tane link alacağınıza 1 tane alın ve 1 tanede wikipedia 'ya link çıkın böylece arama motoru dostu bağlantı oluşturulmuş olacaktır ve siteniz zarar görmeyecektir.
6.) Özel link kodları kullanınız me, met, co-worker, friend gibi.
Daha yazmaya çalışsam sayfalar yetmez. Önemli olan tanıtım yazısını doğru bir şekilde almaktır.
Gidip manava 3 TL 'ye satılan muz almak yerine 50 kuruşa satılan muzu alırsan muzun tadı yok dersin.
1- yanlış.
Haber siteleri internet sitelerini tanıtabiliyor, doğal olarak aynı sektörde olmamış oluyorsun ya da blog sahibi arkadaş siteyi beğeniyor aa bu varmış diyor ve takipçilerine duyuruyor bunda da aynı sektörde olmamış olursun. Aksine çok fazla aynı sektörde olmayan yerlerden tanıtım alınmalı. Çünkü kimse rakibini tanıtmaz. Ancak bir konuveya yazı alıntı yaparsa kaynak olarak belirtir.
2- yanlış.
Benim blog sitem anında index almıyordur ve sıralamalarda bulunmuyordur. Ben benim blog sitemden tanıtım yapıtğımda emin ol uzun vadede senin o etkili dediğin linkten daha yararlı ve kalıcı olur.
3- doğru.
4- yanlış.
İlgi ve alakası yok. Doğal olarak düşünün, geçen şu siteye girdim ve şunu gördüm sizde ziyaret edebilirsiniz gibi bir yazı mı doğal olur yoksa kelimelerce yazı yazıp anahtar kelimeye link verilen mi?
5- doğru.
6- yanlış.
Gerçekten tanıtım yapmış olan kişi dediğiniz etiketlerin ne anlama geldiğini bilmez. Aksine o tarz şeyleri kullandığınızda Google'a bakın ben parayla satın aldım demiş oluyorsunuz.
Muz örneğine gelince, manavda muz pahalı olur, gidip onu muz üreticisinden alırsan hem manavdaki aldığın muzdan ucuz olur hem de tatlı olur. Kısacası araştırmak gerekli.