Selam,
40 tane tanıtım yazısı almak bana göre çok çok fazla. Tabii siten h
er anlamda oldukça iyi bir site değilse.
Benim şahsi tecrübelerime göre Google'ın baktığı yegane şey
süreklilik.
Yani bir siteyi açıp, 2 ay full içerik kasıp, hiç bir sözlükte tanıtım yapmayarak, sosyal medyadan paylaşım yapmayarak, yorum backlink yapmayarak; 2. ayın sonunda direkt 2günde bir haber sitelerinden tanıtım yazısı almak pek doğru değil.
Benim ilerleyişim şu şekilde;
Siteyi açmadan önce makale stoğu yaparım. (makale içerisinde kullanacağım görselleri kendimce özgünleştiririm. Yazıları seoya uygun hale getiririm.)
Sonra olabildiğince sosyal medya hesabı açarım. (profil linki vermeden)
Sonra siteyi açıp özelleştiririm, site içi seo optimizasyonunu yapar sonra makaleleri eklemeye başlarım (ilk başta haftada bir, 2 hafta sonra 4gün de bir, 2 hafta sonra 2 günde bir olarak...) Zaten bu geçen zaman içerisinde sen yine makale yazmaya devam edeceksin ve ortalama seni 4 ay yetecek makalen olacak.
Tabii bu makaleleri yayınladıktan sonra kimi makaleyi, inci sözlükte kimi makaleyi twitter'da, kimi makaleyi ekşi sözlükte, kimi makaleyi facebooktan reklam çıkarak paylaşırım. (diğer sosyal medya mecralarında da paylaşıyorum tabii)
Yaklaşık site açıldıktan 2 ay sonra yavaş yavaş agresif tavırlar sergilemeden sosyal emdya hesaplarında profilime url'yi ekliyorum (ortalama 1ay'da bu işlem de bitiyor. Tabii bu sürede sosyal medya ve sözlük paylaşımları devam ediyor.)
3. Ayda yine agresif tavırlar sergilemeden yorum backlink kasıyorum.
-Örnek; sitenizde "veri madencisi ne iş yapar?" diye bir makale var diyelim. Google'da direkt bu başlığı aratıp, karşınıza çıkacak sitelerden yorum yapabildiğinize çaktırmadan sizin bu konunuzun linklini veriyorsunuz.
4. Ayda artık tanıtım yazısı alımına başlanabilir. Tabii yine acele etmeden. Direkt iki günde bir tanıtım yazısı almak doğru değil. ilk 15günde bir tane alın. Ayda iki adet.
5. Ayda 3 tane alın. 6. ayda 4 tane alın. 7. ayda tekrar 4 tane alın. 8. ayda 5 tane alın vs.
**mümkünse, webmaster forumlarında bulunmayan linkler alın. Kategorinizle alakalı sitelerin iletişime kısmından mesaj atın sitenizden şöyle şöyle tanıtım yazısı almak istiyorum filan diyin. Belki burada satılanlardan 2 katı pahalı olacaktır ama sizin için 5 katı yararlı olacaktır. Ayrıca buradaki kişilerle tanışmış olacaksınız ve belki size ekstra seo işi verebilirler. (başıma geldi

)
Bu adımlar sadece linkleme için gerekli tabii. Site içi optimizasyonu da çok çok önemli. Dipçe; genelde rekabeti fazla olmayan anahtar kelimeler ile çalışıyorum. Şuana kadar hiç bir zararını görmedim.