Merhaba öncelikle tüm yorumları okudum.
17 yaşımı 30 haziranda dolduruyorum 18 imden gün alacağım. Boy takıntım benim de çoktur. 1.78 boyum var babam 1.75 annem 1.50 abim 1.73 amcam 1.77 büyükbabam ise 1.70 boyundalar. Babannem de 1.50 civarı falan işte. Babannemin tarafı çok uzun, büyükbabamın tarafının hepsi 1.70 ben boy için çok çalıştım 16 yaşımdan bu yana normal beslenirdim.
16 yaşımdan beri günlük olmasa da 2 günde 1 barfiks çekerim antreman yaparım zıplarım basketbol oynarım sürekli. Hafif güneşte olsa balkonda uzanırım güneşin altında vücudumun beslenmesi amacıyla. Gece erken uyurum tabi ramazandan dolayı uyumuyorum sabaha kadar ama ramazan bitsin gece 12 de yataktayım kesin. Ters sallanma işini yapmadım yapmayı düşünüyorum ama spor salonlarında olduğundan olmuyor işte
Ayrıca arkadaşın biri danino yedim uzamıştı dedi güvenilir tanıdık bi doktor demişti önceden bana daninonun içinde değişik bi hayvanın kemiklerinin suyu yer alıyormuş bu yüzden aşırı boy uzatıyormuş. Fakat işin ilginç tarafı ileride alzaymır(okunuşuyla yazdım alzheimer gibi bir şeydi) unutkanlık hastalığı yani ve zeka geriliği olma şansını arttırıyormuş. Bu yüzden kullanmamamızı söylemişti bize.
Ayrıca ben 16 yaşında ergenliğe girdim bu yüzden aileden uzunum hep.
Ergenliğe ne kadar geç girersen o kadar boyun uzun olur, çok erken girmişsen barfiks ve arka bacak esnetmeleri tek şansın gibi duruyor.