caliente adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar şirket kurulum için gerekli aşamaları sizler için test etmek adına bu kitten satın aldım. Satın aldıktan sonra, 250 dolar gibi farklı bir ücret daha ortaya çıkıyor. En son ise, fatura kesebilmek adına bir 150 dolar daha ödemeniz gerekiyor. Kısacası 299 dolar işi yalan. Paypal ile görüştüm, anlattıklarından farklı ücretler çıktığını söylememe rağmen, yurtdışı online satış koruması Türkiye için geçerli değil, dispute seçeneğim reddedildi. USFormation a en az 20 kere mail attım vaz geçtim, paramı iade edin diye belirtmeme rağmen siz belgeleri yollayın kurulmazsa biz iade edeceğiz gibisinden hep hazır cevaplar var. Garanti bankasından charge back işlemini başlattım 299 dolar için, 1-1.5 ay içinde olumlu bir sonuç alırım galiba.

İşin kısa özeti sakın ama sakın bulaşmayın.
Hocam hangi şirket üzerinden bu işlemi yaptınız bilmiyorum ancak, bu sıkıntıları ben hiç yaşamadım. U.S ile ticaretim çok olduğu için. U.S paypal hesabı açtım. Gelen bakiye yanlış hatırlamıyorsam 500 usd yi aştığı için hesabımı sınırlayıp para çekebilmem için SSN EIN veya ITIN number girmemi istediler. SSN (Social Security Number) abd dışından alınamadığı için geriye ein ve itin kalmıştı. ITIN da aslında abd dışından alınabiliyordu ama baya uzun sürdüğü için, Şirket açılışı yapıp 1 hafta içinde tüm işlemleri tamamlayıp EIN almıştım.

Ancak US Non Resident olduğunuzda dediğiniz gibi ücretleri şişirebiliyorlar. Ben ilk olarak us virtual mailing address aldım bir kaç dolara. Sonra firmaya zaten abd de olduğumu ve sanal bir şirket açmak istediğimi belirttim. Kitin gönderileceği adres olarak u.s deki posta adresimi verdim. Kit oraya gitti Ertesi günde 20 usd karşılığında kit fedex gönderildi. 3 gün sonra da kapıma geldi. Sonra authorize den sanal pos da aldım. Banka hesabı da açtım vs.