Salay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef ki evet bahsettiğim saldırı ack tipi bir saldırı ve normal bir çözümü için min bu rakamları gözden çıkarmanız gerekir. Dilerseniz kendiniz de nette araştırabilirsiniz

dünyanın en gelişmiş firewallarında bile pps/cps adetleri bu adetlerde dolaşıyor bu yüzden yurt dışından 10TL ye kiralanmış 10G uçlu bir saldırıyı durdurmak için çok fazla teknik ekipman gerekli oluyor gelen atak 1-2G bandında bile olsa
Router kuralları
Hat kullanımı
Firewall cluster
....v.s.

Ve herşeyden önemlisi bugun juniper'e merhaba destek lazım dediğinizde rakamlar 10.000 dolarlardan başlıyor. Dilerseniz bir araştırın ve 2milyon paketlik bir atağı kesebilecek bir sistemi daha ucuza mal edin tekrar konuşalım konuyu ?
Bulabileceğiniz min alet SRX 3K , SRX 5K ya da Arbor serileri olacaktır bir de firewall router değildir onuda bir inceleyin router olarak bu kadar paketin yönlendirmesini mevcut trafiğin dengesini bozmadan yapıp düzenleyebilecek cihazları.

Bir de şu var forumda firewall baya ele ayağa düşmüş benim bildiğim TR de bir elin parmakları kadar firmada mevcut bu cihazlar bunuda aklınzda bulundurun
Herşeyi firewall cihazına bağlamışsınız 1 firewall cihazı ile yanına koyacağınız 10 tane balancer sunucu ile 1 GB değil 10 GB lik saldırıyı bile bertaraf edilebilir, 1 milyon TL direk firewall donanım yatırımı yerine sunucu ve yönetim yatırımı yapsan 1 GB saldırı çerez gelir söz tabiriyle.

Yani olay biraz daha bakıç açısına ve gelen verilere göre değişir bence hocam. Belirttiğiniz maliyeti çok abartılı buldum ben açıkcası.