delikurt55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Niş Şehrinde Niş Üniversitesini hak kazandım. ben en cok ekonomik olarak durumunu merak ediyorum aylık 500tl civarinda bir bursum var bunun yanında 200 tl civari ailemden vs toplam 700-800 gelirim yeter mi bana ? nelere dikkat etmem gerek ?
Çok fazla uzatmadan kısaca şöyle bilgi vereyim.

Sırbistan ve balkanlar karışık yerler ama bölge vs. çok önemli. Ekonomi olarak Türkiye'den geride ama ona göre de yemek, içmek ve hayat daha ucuzdur. Geçmişten gelen bir türk düşmanlığı var fakat bu genel olarak eğitimsiz veya milliyetçi kesimin savunduğu ve daha çok kırsal yerlerde olan birşey. Belgrad ekonomi dışında bir avrupa şehridir ve kimse senin nereli olduğunla ilgilenmez. Fakat kimisi türk dizilerinden sempati beslerken kimisi de tarihi düşmanlığını unutmamıştır. Bu yüzden merkezi yerler dışında bilmediğin yerlerde sorun yaşayabilirsin. Mesela bir türk olarak futbol maçlarına gitmen dayak aramanın en belirgin sebebidir. Bazı eğlence yerlerinde yabancıları sevmezler türk olduğunu öğrenince de kötü muamele görebilirsin ama dediğim gibi çok az yerde ve senin de gidip kaşınman lazım. Özellikle Türkiye'den bazı kişiler ortam var kızlar rahat diye bilmedikleri club tarzı yerlere gidiyorlar sonra olan oluyor.

Niş ise daha rahat ve türk düşmanlığı belki nerdeyse olmayan yerlerden bir yerdir. Ülkenin 3 büyük şehridir. Kentte gözle görülür bir romen kökenli vatandaş var ayrıca birçok türkçe bilen kişiye de rastlayabilirsin. Kuytu yerler, pavyonlar, futbol maçlarında taraftar gruplarının arasına vs gitmediğin sürece hiçbir sıkıntı yaşamazsın hatta insanlar seni çok sıcak karşılayacaklardır.

Bahsettiğin parayla eğer konaklama kısmı yoksa yaşayabilirsin. Et, içki, gıda vs gayet ucuz. Mesela bir garson veya tezgahtar aylık 150-200euro fln alıyor. Türkiye'de doğuda okumak gibi birşey. Starbucks yok ve genelde yerli dükkanlar iş yapar. Ufak, ucuz, ekonomik olarak kötü olmasına rağmen eğlencesi bol, insanları rahat, öğrenci olarak hoş vakit geçirebileceğin yerlerden birtanesidir. İçkiye, sigaraya çok para vermediğin sürece sorun yaşamazsın ama dikkat etmeyip bulaşırsan maddi sorunlar yaşayabilirsin. Bizde çünkü bar, cafe v.s heryerde içki var ve 1-2 tane içip kalkamıyorsun. Ayrıca her yerde ortam olduğundan sen de kalkmak istemeyebilirsin bu da batmana neden olur