Aslında uzun süredir zaten mac alacağım diye arkadaşın kafasını yiyorum özellikle
@psdlider; Ahmet abinin

Bunun tasarımına ciddi anlamda kapıldım diyebilirim. Performans olarakta ortalamanın üstünde bir bilgisayar zaten
Chrome için eklenti android için uygulama falan yaparken şuan kullandığım bilgisayarlar aşırı kasıyor. Birde sanallaştırma ile kali linux kullanıyorum ablamın laptopunda. Sürekli pc değiştir değiştir usandım işin açığı. İyi bir şey olsun diye düşündüm baktım bununda hem tasarımı hoş hem iyi ama cidden fiyat olarak aşırı tuzlu.
İnsan kıtlıktan çıkınca öyle oluyor bu kıtlık dediğim parasal yönden değil bilgisayarda tatmin yönünden kıtlık çekmek durumu var

Bilgisayarı temiz kullanıp 7 sene aynı donanımla ilerleme durumunu yaşamış artık bozulsada yeni bilgisayar alsam ehh demiş ve bilgisayarın bozulmasıyla birlikte bir açlık bir kudurmuş hissiyle bilgisayarlara saldırmış biri olarak diyorum ki: Oyun delisi değilsen veya ekstrem grafik vs. ile uğraşmıyorsan harici ekran kartı olan bilgisayar bile alma bence
Benim bilgisayarım bozulunca ne mi oldu: O gözü dönmüşlükle gittim 4 çekirdekli i5 işlemcili 1 gb harici ekran kartı olan notebook a saldırdım.Ve gereksiz yere ihtiyacımın üzerinde donanıma sahip oldum.Bunda yaptığım işlemleri daha sonra rahat taşıyabilmek için aldığım 2. notebook`umda (11,6 inch ekranlı 2 çekirdekli celeron işlemcili 4 gb ramli onboard ekran kartı) rahatlıkla yapabiliyorum.
Ha birde sanallaştırma demişsin virtualbox ile işim çok oluyor o 2 çekirdeki celeron işlemcili bilgisayar bile altından kalkıyor.Yani bence gözünde çok büyütme kontrolsüz para harcama.
6000 tl bütçen mi var 1500-2000 tl sini yeni bilgisayara harca, bu fiyat aralığındaki pclerin seni rahat idare edeceğini düşünüyorum.Kalan 4000 tl ilede al bir rack sunucu at verimerkezine işine bak kardeşim

.