ultron adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
resimlerden sıkıntı olmaz sanırım genel resimler olacak film afişi, ünlü resimi vs. müzik olarakta genel sürekli kullanılanları atarım ama sadece sesde sıkıntı çıkarsa gene kapatılırmı hesap bazı videolar gördüm youtubede sesleri telifden gitmişti videolar duruyodu
resimlerden sıkıntı olmaz derken mesela ünlü fotoğrafları bir ajansın olabilir. Bunu sahibi veya onu koruyan partner şirketi farkederse telif ihlali olabilir.

Telif ihlali olursa ne olur o daha önemli.
Özellikle müzik çok kolay farkediliyor. Sen lisanslı müzik kullandın ve sahibi farketti. Sahibi telif hakkı gönderebilir. veya derki video kalsın ama benim reklamlarım yayınlansın. videonda eşleşen uyarısı çıkar. mesela benim görüntü kısmını kendim hazırladığım video 900 bin izlendi. ama müzik başkasının. karşı taraf reklam yayınlatıp videonun devam etmesini tercih etti...ben para kazanamıyorum.

Eğer karşı taraf direkt kaldırılmasını isterse o sıkıntı. Bazen 1 uyarıda da oluyor. genelde 3 telif uyarısı alırsan kanalın kapanır. ayrıca aynı ıpden açtığın diğer kanallarda uçabilir....