@abcgrup;

Kısmen güzel bir zaman geçirdim kısmen kötü.Güzel bir zaman geçirdim maddi olarak şu son 10 yılda her ne kadar farklı siyasi politikalardan kaynaklansa da ailemin mesleği sebebiyle bir şeyde gözümüz kalmadı çok şükür.Aklımıza giren yorganımızı aşmayan çoğu iyi,güzel şeyi denedik.Gezmeyi de tozmayı da yemeyi de.

Fakat şimdi işler çok farklı bir hale geliyor hocam dediğin gibi.Arkadaşlarınla dışarı çıkıyorsun ister istemez alışmışlar telefonu ellerinden düşürmüyorlar.Bir iş mi yapıyor?Yok.Bir bilgi mi ediniyor yok?Boş boş yanındayken facebook'a bakıyor 2 laf söylüyor tekrar facebook'a bakıyor veya konuşmak için çıkarken whatsapp'dan kız yazıyor haliyle o da bir senle konuşuyor bir telefonda kıza yazıyor.

Ve bu cidden kötü bir tutum yani bunu yapan arkadaşım kötü bir karaktere sahip değil on numara delikanlı,mert biri.Fakat alışmış.Misal onun telefonu eskiyken benzer durumlara tanık olunca o da yavaş yavaş aynı hale girmiş.Şimdi benimde aslında adaptasyon sağlayıp aynı şekle girmem lazım ama telefonum eski

Para konusu da ayrı bir olay hocam.Dünyaya geliyorsun.Hadi geçmişi,dinleri,fikirleri bir kenara bırakalım.Elin kolun var sağlığın var gezmek tozmak istiyorsun diyorlar ki bu kağıt parçasından lazım.Niye lazım işte.Alla alla diyorsun bu meret öyle bir şey ki ne kadar rahat,özgür bir hayat yaşamak istiyorsan o kadar kişiyi çiğnemen lazım,ezip geçmen lazım.

Hakkınla bir işte çalışarak kışın ayrı gezip tozup yazında ayrı gezip tozamazsın.Yıllık izin belli.Daha fazlası için işi bırakacasın veya birilerinden para kazanacaksın onlar çalışacak sen yiyeceksin.Ve bu para denilen şey kundaktan itibaren başlıyor geleceğini belirlemeye.Paran yoksa,işin yoksa sağlık sigortan da yok,sağlık sigortan yoksa tedavi yok,tedavi yoksa sağlık yok,sağlık yoksa huzur yok kısacası hiçbir şey yok.Dünyada o kaç milyar canlı var.Hepsi belli temel ihtiyaçlar karşılığında belli sınırlar dahilinde çalışıyorlar,yaşıyorlar fakat insanoğlu öyle değil ki.Kimisi hiç çalışmıyor altında ferrarisi ile fink atıyor.Kimisi gece gündüz çalışıyor,tozun pisliğin içinde 2 hafta ailesiyle bir denize gidemiyor.Dünyanın en zenginleri belki parayı üreten adamlar.Fakat ürettikleri para yetmiyor verdikleri parayı da geri almaya çalışıyorlar.

Merak etmiyor değilim dünyanın en zengini acaba ne amaçlıyor?Hani trilyon dolarların olduktan sonra biraz daha kazansan ne olur kaybetsen ne olur.Hadi onuda geçtim doğal olarak sürekli kazanmak isteyebilirsin fakat sahip oldukları bir şeye daha da sahip olmak için daha da arttırmak için neden insanların eline silah veriyorlar.

Evreni,gezegenleri yaratan kimlik,pasaport,vize sormuyor gelmiş bazı insanlar bir düzen oluşturmuşlar bankada şu kadar bin dolar paran orada şöyle bir tanıdığın varsa 500-600 lira karşılığında verelim vizeni git gez gör oraları diyorlar.

Güneş bilmem kaç milyar joule ısıyı karşılıksız veriyor bir düzen oturtulmuş ısınmak için üşütmemek için şu kadar para vermen lazım diyor.