@abcgrup;

Hocam ülkemizde bu konuda ciddi bir sıkıntı var.Ülkede sürekli bir ötekileştirme çalışması uygulanıyor.Bu her konuda her alanda uygulanmaya çalışılıyor.Şahıslar,gazeteler,dergiler sürekli bir ayrıştırma peşinde.

Çok önemli ve mantıklı bir hareket.Geçmişinde ciddi anlamda parlak dönemleri olmuş toplulukları alt etmenin en iyi yolu.Elin yabancıları gelip sana hakaret etmiyor,sana sövmüyor,sana sıkmıyor kendi içerisinde sana küfür söylettiriyor,senin küfür yemeni sağlıyor.

Haberi paylaşan yazar ötekileştirmenin eşiğinde;

Bu ülkede rakı ihraç ediliyor,
Devlet resmi genelevleri açıp fiş kesiyor demiş.Devletin rakı ihraç etmesinden doğal bir şey ne var?Her ne kadar benim dinime ters olsa da ben genelevlerinin Amerika'daki gibi özel mağazalara dönüşmesi gerektiğini düşünüyorum hem hastalık,virüsler açısından hem orada çalışanlar açısından.Bunu yazanın yazarı bunu yazması için teşvik ettirenler istiyor ki şimdi farkı düşünceli insanlar sövsün,saysın bu yazara.Ben Allah akıl fikir versin demekle geçiyorum.

Toplumda eziklik psikolojisi oluşturuldu.Maneviyattan uzak saçma neşe,mutluluk kaynakları türetildi.Tek gecelik ilişki,yatak arkadaşı vb. gibi burada söylemeyeceğim bir ton şey.Bir söz,bir olumlu yorumun verdiği mutluluk,güven kayboldu yerine teknolojik cihazların,arabaların,evlerin verdiği tuhaf duygular oluşturuldu.

Yazılım geliştiriyorum,hayallere dalıyorum bazen şöyle bir yazılım yapıp şu kadar satsam şunu alsam,bunu alsam diye tuhaf beklentiler oluşturuyorum kendimde.Bir gün sinemadayım arka koltukta 4-5 kız oturuyor hemen hemen benim yaşıtım 2-3 yaş büyükler muhtemelen.Erkek arkadaşlarındaki telefonları konuşuyorlar. X'in telefonu çok iyi falan ekranı da baya büyük.Şimdi bazı arkadaşlar beni yanlış anlamasın insanların ne konuştuğundan sanane veya herkes bir konuda konuşabilir,düşüncelerini paylaşabilir,bir durumu tartışabilir diyebilirsiniz.

Burada bahsettiğim toplumumuzun birbirlerini karakterleri,sahip olduğu olumlu ve olumsuz davranışları üzerinden değil de aldıkları,geliri,mesleği,statüsü,giydikleri üzerinden yargılaması.İnsanları bazı şeylere özendiriyorlar sonra o özendirdiklerini satmaya çalışıyorlar.

Yolda yürüyorum dik dik bakanlar mı dersin,kendisiyle uğraşacağına başkalarıyla uğraşanlar mı dersin,kendisini değerlendireceğine başkalarını eleştirenler mi dersin?Yani sinirli olduğun bir anda eve gelene kadar en az 5 olay yaşaman mümkün artık sokakta.Bunları farkında olmadan muhakkak bende yapıyorumdur hatta şimdi yapmış gibi oldum bile bakın başkalarını eleştirmiş gibi oldum amacım bu değil ama öyleymiş gibi bir izlenim oluşturdum şimdi.

Günümüzün pahalı arabaları,cep telefonları,aksesuarları hep filmlerde,dizilerde sürekli kullanılan modeller.Dikkat edin bazı ürünler var elit hissettiren ürünler.İnsanların bu sahte elitlik ihtiyacını sahte bir şekilde doyuran ürünler.Bu duygu o kadar kötü bir duygudur ki her alanda etkisini gösterir.Eğitim hayatında,iş hayatında,aile hayatında her alanda.

Çocuk arkadaşlarında,çevresinde bir şey görüp ister ailenin durumu yoktur alamaz çocuğun eziklik psikolojisinin oluşturduğu hırs,vicdani ve mantık duygularına göre daha ağır basar ailesine tavır yapar,derslerine çalışmaz sözde ailesini cezalandırır ne yapıp edip ailesine aldırır.İşte bu duyguları,davranışları bu topluma yükleyenler bitmek tükenmek bilmeyen bir azim içerisinde hâlen devam ediyorlar.

Siyasi konularda birbirlerine söven insanlar,sokaklarda birbirlerine söven insanlar,maçlarda birbirlerine söven insanlar,milletin eşine,kızına söven insanlar.Anası,babası için yapmayacağını hiç görmediği,tanımadığı,nasıl biri olduğunu bilmediği insanlar için yapanlar hatta daha da kötüsü anasından babasından çok önem verdiği cansız,tuhaf şeylere minnet duyan insanlar.Bir organı bir dişinin bir organından geçirdiği için bunu marifet bir şeymiş gibi anlatan,övünen insanlar.Çok farklı duygular çok farklı beklentiler var artık insanlarda.

Forumunda,ülkeninde bu konuda bir titreyip kendine gelmesi lazım.Aslında yazmayacaktım artık bu tarz konulara yazmayı doğru bulmuyorum kendimce sonuçta alışveriş ettiğimiz,iş yaptığımız insanlarla siyasi düşünce tartışmak pek doğru bir tutum değil.Boşuna birbirinizin kalbini kırmayın.

Belki çevrenizdeki tanıdıklarınız,dostlarınız için yapmayacağınız savunmayı hiç tanımadığınız göz göze gelmediğiniz biri hakkında da yaparken abartmayın,kalp kırmayın.