Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hemen hiçbiri bugün "keyword density" olayını ciddiye almaz.

Ciddiye alınmayan kısım yüzdelik rakam kısmıdır. %2 %12 %22 %82 gibi olan kısım net rakamı belli degil.
Ancak Web sayfası içindeki anahtar kelimenin kullanım oranı geçmişte olduğu gibi bugunde önemini hiç bir zaman kaybetmeyecek. Şöyle düşünelim:
Ben meyveler hakkında bir makale yazıyorum çok özgün oldu. Cümleler içinde Elma kelimesini hiç önemsemedim.
Elma ile yapılan aramada Google benim makalemi çıkartmaz.
Cümleler içinde belli bir yogunlukta ve oranda Elma kelimesini kullanmam lazımki googlebot benim makalemin Elma konusunda olduğunu anlayabilsin. Eğer sayfaya dışarıdan elma şeklinde yada sosyal medyadan link alırsan Google belli bir noktaya kadar sayfayı tanımlayabiliyor ama link alamayan sayfaların kelime oranı olmadan analizinin yapılması pek mümkün degil.

Şu an kabul gören ve benimde çok mantıklı bulduğum şey Ülke/Sektör/ ve anahtar kelimeye göre bu oran farklılık gösteriyor. Sabit bir rakam degil.
Belli bir %lik kullanım + Soyal medya ve backliLink ile desteklendiğinde çok etkili sonuç alınıyor.
Epey eski bir konu geçen haftalarda hortlayıp da mevzu bu noktaya geldiği için bilgi olarak eklemek istedim yeni okuyacak olanlara. Bu konular ilk ortaya çıktığı dönemlerde ne sosyal medya etkisinden söz edilebilirdi ne de bu kadar fazla sayıda metrikten elbette.

Anahtar Kelime Yoğunluğu'ndan ziyade son dönemlerde daha çok üstünde durulan terim Anahtar Kelime Varlığı yani Keyword Presence. Bunu mesajları okuyan ortalama kullanıcı için açmak gerekirse, Google anahtar kelimelerin belli yüzdelik dilimlerle yazıya serpiştirilmesi yerine; kurallara uygun şekilde ve yazı içinde en doğal görüntü sağlayacak haliyle yapılmasını salık veriyor. 'Elma kelimesini kullanıcı odaklı değil de arama motoru odaklı olsun diye 3-5 defa farklı yerlerde geçirmeye çalışmak için kelime türetmektense, az sayıda ama o cümlede gerçekten o anahtar kelimenin bir yerinin olması gerekliliğini gösterecek haliyle yapılırsa iki taraf için de faydalı olur.

Bu son aylarda Google'ın attığı adımlar benim de bir takipçi olarak hoşuma gidiyor. Adamlar işin belli bir kısmında da gerçekten artık internetteki bazı alanları temizlemeye gayret ediyorlar. Eğer bir insan gerçekten söyleyeceği birşey var ve bunu dünyayla paylaşmak istiyorsa Google o siteyi her şekilde destekliyor. Kullanıcıyı kendinden daha az zeki görüp de sırf görevi sitesine girip reklam tıklamak zanneden birçok tip için kara günler yakındır.