Ganoderma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
az önce sıfır wordpress blog kurdum.

ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim ilk 3 ay?
fazofa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örneğin: siteadi.com/category/araba/page/2/ .../page/4/ gibi alt sayfalarımızın, Meta description ve Meta keywords etiketlerinin nasıl kullanılmasını önerirsiniz? yada bu alt sayfalarda bu etiketleri kullanmamalımıyız.
Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstediğimiz kelimelerde çıkma konusu tamamda,
İstemediğimiz kelimelerde çıkMAMAk için ne yapmak lazım
.
ZaferUstun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitedeki yazılara etiket girmek doğru mudur ? Birkaç yerde zarar verebileceğini okumuştum.
NickNoLte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konunuz hayırlı olsun. Farklı iplerde olan paravan wordpress sitelerim mevcut. Ana siteye paravan sitelerimden etkisi yüksek olacak şekilde nerden veya hangi tag'ların arasından link almalıyım. Eskiden footer kısmının en altındaki body html nin oraya kodu ekledikmi tmm dı.

Şimdiden tşk ler.
tristy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://i.hizliresim.com/4gvRV0.png

resim paravan bloglar için çizdiğim izleyeceğim yol. kahverengiler free servisler kullanılarak açılacak bloglar olacak. kırmızılar ise domain reglenip açılacak. farklı günlerde açılacak ve yaklaşık 2 ay boyunca özgün kaliteli içerikler girilecek. en üstte ki ise ana site. her birinin ip adresleri vs. farklı olacak. 2-3 ay sonra güzel bir link ağı oluşturulabilir mi ve bu şekilde yarar sağlar mı?

ALINTI yaparak cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.
Azrael adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Konu Hayırlı Olsun Allah Utandırmasın.

Aklıma takılan bazı sorular var herkesin görüsü bu konuda farklı okuyarak işin içinde çıkamadım uzman önerilerinize ihtiyacım var herkes 1 soru sorsun demisiniz ama bu cevapları almam benim için önemli hakkınızı helal edin artık

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

1. Başlık ve Konu İçerikleri

xxx program resimli anlatım
xxx program videolu anlatım
xxx program crack nasıl yapılır?
xxx program kurulumu nasıl yapılır?

Şeklinde 4 ayrı konumu açmak seo acısından daha hızlı yükseliş gösterir ya da sonlardaki kelimelere dikkat ederseniz sürekli anlatım ya da nasıl yapılır? ile bitecek konuları birleştirmek mi daha sağlıklı sonuçlar verir.

Örnek
xxx program resimli ve videolu anlatım
xxx program kurulum ve crack nasıl yapılır?

2. Kategoriler
Yukarda konu için bahsettiğim gibi kategorilerde ayrı ayrı mı oluşturmak seo acısından daha iyi ya da toplu şekilde oluşturmak mı daha iyi sonuç verir

Örnek
site.com/kategori/resimli-ve-videolu-anlatım
site.com/kategori/kurulum-ve-crack-nasıl-yapılır

site.com/kategori/resimli-anlatım
site.com/kategori/videolu-anlatım
site.com/kategori/crack-nasıl-yapılır?
site.com/kategori/kurulumu-nasıl-yapılır?

3. URL Yapısı
Genelde herkes Google kısa url yapılarını daha çok seviyor diyor ama rekabetli sektörde aynı url yapısında yüzbinlerce site var bu bir problem yaratmaz mı?
Değişiklik olması daha iyi olmaz mı olursa aşağıdaki url yapılarından hangisi daha sağlıklı olur?

Örnek
site.com/xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım
site.com/xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım.html

site.com/xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım-RandomNumara
site.com/xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım-RandomNumara.html

site.com/RandomNumara-xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım
site.com/RandomNumara-xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım.html

site.com/xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım-tarih
site.com/xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım-tarih.html

4. Özgün Resimler
Seo acısından ne kadar bir öneme sahip bilmiyorum ama özgün resim bulmak gerçekten zor örnek olarak her programın logosu vs firma simgesi belli konu öncesi hangi programsa onun simgesini göstermek istiyorum ama bunları nasıl Google için özgünleştirebilirim?

5. Güncellik
Hedeflediğim kategoride oluşturduğum site için örnek veriyorum toplamda 500 program var bu programlar hakkında anlatımlar yaptıktan sonra yazacak bir içeriğim kalmayacak ana sayfamın güncelliğini nasıl sağlayacağım konular için yorumlar yeterli olur görüsündeyim ama ana sayfam için sağlıklı bir şey düşünüp bulamadım.

Aklıma gelenler arasında header bölümünde ünlü yazılımcıların her gün değişen 1 veya 2 sözlerini yansıtmak geldi ya da konulara yapılan yorumları ana sayfaya yansıtmak ama bunlar tahminen yetersiz kalır güncelliği sağlayamaz gibi geliyor peki bu konuda ne yapmam lazım?

6. Aynı Konu Başlığı Karmaşası
İlk sorumdan da anlaşılacağı üzere tüm makaleler ya anlatım ya da nasıl yapılır? Şeklinde bitecek bu durumun site için zararı olur mu olursa bu durumu nasıl çözebilirim.
ealgan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siteme yapılan anti seoyu geç farkettim. haliyle düşüş oldu. linkleri reddettim eski sırama gelmeyi mi beklemeliyim yoksa ufak bir çalışma gerekli mi?
@Ganoderma buradan bakabilirsiniz : Yeni bir web sitesi açtım SEO?

@fazofa Tabii kullanmalısınız. Ben sırf bunun için bir sitemde 2 tane SEO eklentisi kullanıyordum. Yoast ile All in SEO eklentilerini yani. Bu sayede eksikleri fark edebiliyor ve bir birinin eksiklerini kapatabiliyorsunuz.

@Bilo Üstad bildiğin gibi Google Webmastertools'un bize sunduğu bir nimet var. Url kaldırma Aramalarda çıkan url adresinizi tespit edip bu sayede aramalardan kaldırabilirsiniz.

@ZaferUstun evet etiket girmek önemli. Fakat etiketleri girerken sanki bir insan arayacak gibi girin. Bunun en güzel örneği ise Film sitelerinde mevcut. Ayrıca ek bir bilgi daha vereyim;

Google atıyorum Ölümcül yarış 2 izle dedik.

Göremeyenler için link : http://prntscr.com/7kb6pu

Yukarıda gördüğünüz bize benzeri aranan kelimeleri veriyor. Etiketleri bu şekilde girmeniz size fayda sağlayacaktır.

@NickNoLte Paravan siteleri normal birer site gibi dizayn etmenizi öneririm. Aynı ana site değerinde ama bir tık düşük. Tanıtım yazısı mı alıyorsunuz ? Paravan sitenize de alın. Link çalışması mı yapıyorsunuz paravan sitenize de yapın. Sosyal medya hesaplarını açın ve gerçek bir site görünümü verin.

Link inşaası yaparken hepsinin farklı ip olması sizin için harika bir avantaj olmaktadır. Bir rakip gibi düşünebilirsiniz. Ben genellikle Tanıtım yazısı olarak ve footer link olarak kullanıyorum. Şu ana kadar hiç sıkıntı yaratmadı. Aynı şekilde tavsiye ederim.

@tristy eğer bir rakip gibi düşünüp karar verip strateji kurarsanız tabi ki de işe yarar. Neden yaramasın ki ? Ama wordpress kurup hadi çık demeyi beklemek biraz saçma olur sanırım .

@Azrael Hepsinin ayrı ayrı olması iyidir ama ana konu içinde de toplayabilirsiniz ayrıyetten. Bu faydalı olabilir yani. Atıyorum fifa 2014 pack indir'dir içerisinde ayrıca Fifa 2014 oyuncu yamasına da link verebilirsiniz.

1-
xxx program resimli anlatım
xxx program videolu anlatım
xxx program crack nasıl yapılır?
xxx program kurulumu nasıl yapılır?

şeklinde açmak daha mantıklıdır. Çünkü kullanıcı bu şekilde arıyor ve kullanıcı odaklı site yapmak bence her zaman + puan katar.

2-

site.com/kategori/resimli-ve-videolu-anlatım
site.com/kategori/kurulum-ve-crack-nasıl-yapılır

bu şekilde olması daha mantıklı çünkü şöyle düşünün;

site.com/kategori/fifa-2015-resimli-ve-videolu-anlatım

arandığı zaman fifa 2015 resimli anlatım ve fifa 2015 videolu anlatım olarak da ziyaretçi çekebileceksiniz.

3. URL Yapısı

Bunu bir orta düzey kelimede denedim. 2 tane site açtım. Siteleden birisi tarih olarak diğeri ise

site.com/xxx-program-resimli-ve-videolu-anlatım

yukarıda ki şekilde.

ve yukarıda ki şekilde olan daha yukarıda yer aldı. Tabii şöyle bir şey de var. Şimdi neden .html olanı kullanmıyoruz ? Çünkü zaten biz site kaynak kodunda bizim kaynak kodumuzun sitemizin html olduğunu belirtiyoruz. Sizce bunu bir kez daha yapmaya gerek var mı ? Bence yok . Ben hiç bu şekilde kullanmıyorum.

4. Özgün Resimler

Özgün ve ilgi çekici resimler her zaman +1 puan katar siteye. Örneğin bir yerde facebook ta twitterda veyahut ilgi çekici bir resmin haberine kaç kişi tıklamıyor ? Resimleri özgünleştirmek için bir çok farklı yöntem var ama bir türlü vakit ayıramadığım için anlatamadım .

5. Güncellik

Güncel olmak her zaman önemlilik arz etse de bazı sektörler için geçerli değil. Güncellik sadece içerik demek değildir ayrıca. Yapılan bir yorum bile sitenin o sayfasının güncellenmesi demektir.

6. Aynı Konu Başlığı Karmaşası

Hiç bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum.

Soruları görünce kendimi tutamadım cevaplama ihtiyacı hissettim. Eğer bir yanlış yaptıysak affola.

Saygılarımla.