Bir kaç güne kadar bir kaç arkadaş ile haber sitesi açmayı düşünüyorum haber sitesi teknoloji , sinema , oyunlar hakkında olan içeriğini tanınmış oyun stüdyoları, tanınmış film yapımcıları , google , microsoft gibi büyük şirketleri takip ederek ise teknoloji bölümünün içeriğini özgün olarak oluşturmayı planladık
asıl kısım ise ulusal haberler ,spor ve diğer kategoriler için haberleri edineceğimiz bir kaynak söz konusu değil, bunun için iha tarzı ajanslar ile anlaşma yaparak içerik elde edilebiliyor. ama biz bu içeriği elde etsek bile rewrite yani tekrar yorumlama ile siteye ekliyor olucaz.
bu nedenden dolayı bir haber ajansı ile anlaşmak yerine söz konusu bir kaç popüler haber sitesinden haberleri takip edip rewrite yolu ile yani tekrar düzenleyerek haberleri yayınlamayı düşünüyoruz.
tam bu kısımda işin ehli kişilere bir kaç konu danışmak istedim bu tarzda bir haberi tekrar yorumlayarak eklesek ve söz konusu habere ait resimleri google görsel aramadan edinsek ileride bir sıkıntı oluşur mu?
bir sorun yaratmaması adına iletişim kısmına haber alma ve haber verme özgürlüğü şeklinde beni olmadık kişilerin telif hakkı ile rahatsız etmemeleri için bir madde düşmeyi planlıyorum söz konusu haberlerde eklenecek resimlerinde telif hakkı sıkıntısı olmamasına özen göstermeye dikkat ediyor olucam.