Tebrik ederim, sorgulamaya baslamissiniz. Az biraz daha sorgularsaniz, tezgahin farkina varirsiniz. Size yardimci olayim, acin Kurani okuyun, size cocukluktan beri anlattiklarindan farkli seyleri goreceksiniz, gercekler anlatildigi gibi degil. Size biraz daha fazla yardimci olayim, su asagidakileri okuyun ve herseyi bilen Allah'in sozleri uzerine dusunun, tutarsizlik yapmiyorum diye meydan okuyanin, tutarsizliklarini bakalim bulabilecek misiniz? Normal insanin bulamamasi imkansiz...
Ben tezat birşey göremedim. Çamur zaten su ve topraktan oluştuğuna göre, bunlardan herhangi birini söylemek bir soruna sebep olmaz.
Halakal insâne min alak - O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı. Burdaki yumurta, aynı zamanda embriyo ve kan pıhtısı olarakta çevriliyor.
İnsan düşünmez mi ki, daha önce hiçbir şey olmadığı halde biz kendisini yaratmışızdır? - Burda yoktan var ettiğini anlatıyor.
Ayrıca iki dil arasında çevirilerin tam karşılık bulmadığını belirtmek isterim. Bazen bir sözcüğün yerinin değişmesi çok anlam ifade edebiliyor. Ayrıca deyimler vs..
Demem o ki, tezat bir durumdan ziyade birbirini tamamlayan ögeler mevcut.
Edit----
Bunlar Türkçe meallerinden çıkardığım amatörce manalar. Ayrıca tefsirleri okumak daha iyi olacaktır.