Konuyla alakalı ya da alakasız ama bende fikir ve izlenimlerimi yazmak istiyorum.

Giriş; Hosting Şikayetleri kategorisine geri dönün ve başlıklarda isimlere bakın. Yanlış hatırlamıyorsam, şikayet konusu olan hostingcilerin daha önce de konuları açılmıştı. Ve yine yanlış hatırlamıyorsam uçurulmuştu forumdan. İsim veremiyorum, yanlış hatırlıyor da olabilirim lakin 1,5 senedir bu kategoriyi takip ediyorum. Bu isimlerden bazılarını gördüm diye hatırlıyorum.

Öncelikle şunu belirtmek gerek; sorun olduğunda çözüm bulunmasını talep etmek yerine gelip sizi yok şikayet ederim bla bla bla eden müşteriniz varsa anında şutlayın ve tanıdığınız hostingcilere de bilgilerini verin.

Hosting şikayetleri kategorisine dadandığımdan beri (ki son bi kaç aydır eskisi kadar sık bakmıyorum) farklı firmalardan hosting almaya korkar oldum. Burada hosting satışı yapan ne vur-kaçlar gördüm ve yaşadım. Girişte de belirttiğim gibi hala ara ara satış yapabiliyor olmaları da daha da vahim ve düşündürücü. İnsanlar korkuyor, insanlar -yoksa ben de mi kazıklandım diye kendi kendine soruyor. Hele bu işi bilmeyenler ne yapacağı konusunda fikri olmayanlar ile ergenler daha da agresifleşiyor.

Bu sektörün bu kadar ele ayağa düşmesinin en önemli sebebi bu hosting satıcıları. Vur-kaç ya da vur-devret-kaç modeli oldukça yaygın. Özellikle de geçen senenin ikinci yarısı ve sene başında vuran vurana kaçan kaçana modundaydı.

Bende geçen sene eloxy kurbanlarından biriyim. Bin bir zahmetle bir yerlere getirdiğim rekabetin had safhada olduğu sitem uçunca aklım çıktı başımdan. Suç bende ki yedeklerimi düzenli olarak almıyorum. Sebebi de güvenmek. Oysa ne olursa olsun işini garantiye almak gerekiyor.

Aklım başıma geldikten sonra yaptıklarım ise komedi Oradan reseller al oraya yedekle, yedeklediğin için yeni reseller al onu oraya yedekle vs vs vs. Bunu yapmamın sebebi ise tamamen bu forumdaki hosting şikayetleri kategorisi. İnanın psikolojim bozuldu.

Bir çok firmayla çalıştım, 3 tane düzenli çalıştığım firma var. 1- Digital, 2-Guzel hosting, 3- Netinternet

Bu firmalara güvenmekle birlikte yine bazı sitelerimi birbirlerine yedekliyorum. Diğer tek tük site için çalıştığım firmalar da mevcut. Ve şunu da belirtmek isterim, hani diyoruz ya yıllık 10 TL verdiğin resellerdan ne beklersin? Ne yalan söylim o 10 TLlik resellerın 200TL'lik resellerın yaptığı işi yaptığını da gördüm. Bunu da ben anlamıyorum ya neyse.

Bu işi ilk yapmaya başladığımda digital ali çok kahrımı çekti. Anlamayınca işler gerçekten zor oluyor ama işte işten anlamasan da anlayışlı olmak gerekiyor.

Netinternet sağolsun telefonla işimizi her türlü halletti. Mesaili olarak çalışan biri olduğum için her an ticket atma şansım olmuyor. O yüzden sağolsunlar zorunda olmadıkları halde yardımcı oluyorlar.

Mesela guzel hosting sayesinde yedek yükleme tam olarak nasıl yapılır onu öğrendim geçen gün. Sitelerimden biri X firmasındayken ara ara açılmamaya başladı. Anında hosting aldım ve taşınmasını rica ettim. Taşıma işlemleri genellikle gece yapılıyormuş ve ben bilmiyordum. Kendi adıma da önemli bi site olduğu için de hemen taşımak istiyordum. Aldım public_html den dosyaların yedeğini, cpanelden de veri tabanı yedeğini çektim. Yükledim yeni hesaba, dosyaları da attım. Baktım site çalışmıyor. Attım ticket döndüler hemen verdiler taktiği hoooppp site yayında. Meğerse .htaccess dosyasını yüklememişim Bu sayede artık çoğunlukla yedeklerimi kendim yükleyebileceğim. Bir şey öğrendim ama benim için önemli bişey öğrendim

Neyse konu neydi unuttum Uykum da var, kafam da dağınık, sanırım konu da dağınık...

Uzun lafın kısası bilgisiziz arkadaşlar, hem bilgisiziz hem hoşgörüsüzüz, hem de anlayışsızız. Çözümü şimdilik yok. Çünkü okumayı, araştırmayı, deneme yanılmayla çözüm bulmayı da alışkanlık haline getirmiş değiliz. Bilmeden profesör kesiliyoruz bir nevi.

Neyse Allah'a emanetsiniz, şimdiden hayırlı sahurlar, az yatar sonra kalkar. Ramazanımız mübarek olsun.