1. Yardım isteyen adamlar durmak bilmiyor. Bir şeye yardım edince seni skypyen ekliyor. Para ile yapacağı işi sana bedava yaptırmaya çalışıyor.

Ama ??? Bence en büyük sorun şu işi bilen adamların işi bilmeyenleri ezmesi.
Şöyleki ;

Adam geliyor PHP'de sayfalama nasıl yapılır diyor çok basit bir soru. Bizim coder de hava basıp ben çok kaliteliyim diyecek ya yapıştırıyor Classı. Sayfalama için Class yazdım al bak diyor.

İnsaf diyorum bende.

2. Örnek bugün forumda sormuş adam veritabanında olmayan resimleri silmek istiyorum soru bu.

Cevabı şu olmalı

Veritabanındaki kayıtlar while veya PDO kullanıyorsanız foreach gibi bir döngü ile alınır.

Döngünün içerisinde veritabanından gelen resim ile klasördeki resimler karşılaştırılır yoksa unlink yapar silersin.

Yookkkkk O kadar basit olur mu bizim coder yine ben kaliteliyim diyecek ya Basmış Classı bir class yazdım diyor.

Tamam kardeşim OOP'nin önemini herkes biliyor. Ama adam sayfalama yapmayı bilmiyor yada resim silmeyi bilmiyor daha yeni öğreniyor sen adama private değişkenlerle dolu Classı veriyorsun.

Eee durum böyle olunca kategorinin sönmesi de normal. Yani hem yardım isteyende hemde yardım edende kabahat var.