Kendimden örnek vermem gerekirse R10'da olmasa bile bir çok yerde özellikle yabancı forumlarda aktif olarak kod konusunda yardımcı oluyordum ve bu da çok hoşuma gidiyordu hem bazen bilmediğim konularda bir şeyler öğrenmiş oluyordum yardımcı olurken hem de ihtiyacı olanlara yardım ettiğim için mutlu oluyordum ama neredeyse 2-3 yıldır yoğunluktan en ufak konuya bile yardımcı olamayacak duruma geldim mecburen fırsat buldukça sadece okuyup eğer uzun zaman yardımcı olan olmazsa yardım etmeye başladım belki burada da benimle aynı durumda olanlar vardır...

Bir de genelde böyle forumlarda özellikle kod konusunda yardımcı olan belirli sayıda kişi olur genelde 10-15 kişiyi geçmez ve onlarda zaman içerisinde şevklerini kaybeder ya da yardımcı olacak fırsatı bulamazsa forum yavaştan ölmeye başlar, sorular da uzun süre cevapsız kaldıkça bu süre daha da hızlanır... Sonuçta internet ortamında herkes işini olabildiğince hızlı çözmeye çalışıyor sorusuna 1-2 saat cevap alamasa başka forumlarda da aynısını soruyor örn. stackoverflow'da orada da çözüm hızlı gelince ister istemez ileri de ki sorunlarında da oraya yöneliyor...

Bunlar tabi şahsi düşüncelerim ne kadar katılırsınız bilemem...