maksimos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
piyasadaki ücretli neredeyse bir çok e-ticaret yazılım firmasıyla çalıştım. hepsinde mutlaka bir sıkıntı çıkıyor. bana göre neredeyse hepsi sıkıntılı dünyanın parasını verdim hepsi boşa gitti. şimdi iyi bir tema alıp opencart kurmak istiyorum. opencarttan anlayan birini de başına koyup yoluma devam etmek istiyorum. profosyonel bir iş için opencart gerçekten yeterli olur mu. artık daha fazla para harcamak istemiyorum. üstelik her xml içinde yazılım firmaları dünyanın parasını alıyor
sıkıntı hepsinde çıkacaktır. 4/4'lük bir yazılım yok piyasada. paralı olanlar benim panelim bu, benim özelliklerim bunlar deyip geçer. sen şurası şöyle olsun,daha pratik olur dersin. bir dünya para istenir.

bu opencartta da aynı şekilde ama vereceğin ücretler değişken. örnek, firma isen opencartın mevzuata göre düzenlenmesi gerekiyor. özellikle fatura kesiminde piyasada mevzuata uygun fatura modülü yok. özel olarak kendi faturana göre yazdırtacaksın yada bakkal usülü elle yazacaksın faturalarını... ya da gelirin çok iyiyse logo gibi yazılımlar kullanıp opencart ile entegrasyonu sorunsuz sağlatacaksın.

opencart ücretsiz bu cezbedici ama istediğin şekle sokana kadar yine ciddi paralar ödersin. hazır modül kurmak ile bir yere gelinmiyor. kendi kafana uygun pratik eklentiler için iyi paralar ödüyorsun yine. ayrıca her xml için yine para ödeyeceksin opencartta da. bir yazılımcı bulup yazdıracaksın. fark şu olur, önceden yazılmışını bulursan daha az ödersin.

opencartın en büyük artısı, açık kaynak ve ortalama bilgiye sahip bir yazılımcı istediklerini yapar ama tekrar ediyorum istediklerinle harcayacakların doğru orantılı. ücretsiz opencart kurdurup 3-5000 tl verip tamamen kendi mantığına ve isteğine göre özel geliştirenler de var, 300-500 tl verip standart modüllerle bir yere gelmeye çalışanı da var, para harcamadan w.arez tema+modüller kurup derme çatma birşeyler yapmaya çalışanları da var...

kısacası, opencart ücretsiz deyip. themeforestten tema bulup,2-3 eklenti kurup site açmakla olmuyor bu iş.

bu işte en öneli konu "zaman"!... bir yazılım sana kendini yönettirirken ne kadar az zaman harcatıyorsa o yazılım en iyi yazılımdır, gerisi hikaye.