Katılıyorum ilk paragrafa

Dribbble ile Behance benzer sistemler fakat Dribbble'da iş ilanı vs tarzında ve pinterest tarzında eklemeler var...
Aslında katılmadığım bir nokta var.
Türkiye'de olmayan bir projeyi, Türkiye için baştan tasarlayarak hizmete sokmak büyük bir proje oluşturmaya yetebilir. Taklit mantığı ile gitmek istersek; Behance ve DeviantArt için taklit demelisiniz diye düşünüyorum.
En basit bir örnekle yurtdışında büyük bir proje olan 99Designs'ın Türkiye'de olmaması üzerinde idemama.com yapıldı. Ve büyük bir başarı aldı.
Türk insanlarını taklitçilikle suçlamak yerine, bu tarz projeleri desteklemeniz daha iyi olur kanaatindeyim. Sistemi anlamadım. - Fikir beyan edilmesi için konu açmışsınız.
- Fikrini beyan edenleri 'bold' yazarak önyargınızla yıkmaya çalışıyorsunuz.
O halde siz soru/cevap forumlarında veya portallarında zaman geçirip insanları yargılamaya devam edebilirsiniz. Benim şahsi fikrim budur.
Ben Türk insanları taklitçidir diye kesin bir yargıyı vurgulamadım. Kendiniz konuyu oraya çekip birde katılmadığınızı söylediniz.
Bakınız Facebook gibi 2000+ Türk taklitçi sosyal paylaşım sitesi var. Twitter gibi 5000+ Tük taklitçi sosyal medya sitesi var. Daha örnek vermek gerekirse bunlar gibi binlerce örnek mevcut.
Türk insanı taklitçi demediğimi tekrar vurgulayarak, yaratıcılıktan ziyade taklitçilik yeteneğinin ağır bastığını söyleyerek şahsım adına uzattığınız konuyu noktalamak istiyorum. Çünkü ben konu ile ilgili
'böyle bir proje çıkar, taklitçiyiz' demedim
'böyle bir proje çıkabilir, taklit edilebilir' dedim. Umarım algılanacak düzeyde açıktır.
Fikrinize saygı duyuyorum, mümkünse karşılık beklerim.