Kuralsiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşterileriniz şirketler olacaksa fatura vermeniz istenecektir, çünkü şirket hesabından çıkan her kuruşun nereye harcandığını belgelemek zorunda adamlar. Şirket açarsanız da açılış için 400-500 TL ondan sonra her ay sadece sigorta ve muhasebeci masrafı olarak 500-600 TL ödersiniz. Bunun dışında bir de vergi ödeyeceksiniz. Ayrıca sanal bir iş yaptığınız için pek gider gösterme imkanınız da yok. Siteyi 3'e alıp 5'e satmıyorsunuz çünkü, kağıt üzerinde bir masrafı yok görünüyor. Bu sebepten dolayı kazandığınız paranın tamamı kâr olarak görünecek ve hepsi vergilendirilecek.

Ben olsam bir reklamcı-tabelacı falan bulur, onla anlaşırdım. KDV miktarını ve bir miktar da avanta verirseniz fatura kesmeyi kabul ederler.
Benimde aklımda o var hocam.

Ama şöyle bir sıkıntı çıkmaz mı acaba?

Mesela ben birisine hizmet verdim ve faturayı kestim. Adamlar benim yerime direkt fatura kesen yere giderler yada herhangi bir anlaşmazlık durumunda adamlarda işin içerisine girerse ne olur acaba?

Yada şöyle yapmak lazım. İşi yaparken başkası üzerinden faturayı kestiğimi söylemem lazım Durduk yere birileri ile papaz olmaya gerek yok.

Teşekkürler ayrıca cevap için.