Forumda gezerken çok fazla gördüm ve bu konuyu açmak istedim. Artık buna bir açıklık getirelim.(tartışma sadece haber siteleri için geçerlidir)
5 tane sağlam haber sitesi inceledim ve gözlemlediklerim şunlar.
Bu haber siteleri bir ajansa bağlı ve hepsi aynı içeriği giriyor.
Ajanstan gelenleri botla otomatik ekliyorlar (bu kısım garantidir)
Daha sonra bu haberlerin başlıklarını değiştiriyorlar. Bazıları başlık değişmeden önce index aldığı için google aramalarda başlık farklı çıkıyor. (Anlık takip ederseniz görebilirsiniz)
Konu içeriği ise yani haber kısmı ise hepsinde aynı. Tıpa tıp aynı hemde.

Şimdi özgünlük konusuna gelince ne kadar özgün olursanız olun bence google haber siteleri için özgünlüğe falan bakmıyor. Ajanslara üye olursanız ücretli üyelik olduğunuzu falan doğrulatıyormuşsunuz sanırım(burasını başkasından duydum).
Birkaç sağlam haber sitesi sahipleriyle konuştuğumda başlıkları değiştirmek lazım. Gerisi hikaye dediler.
1 tane site kendisi haber üretip giriyormuş. Onun da kendi editörleri falan var. Haberleri de özgün yani. Günde 10bin hiti olduğunu söyledi. 50 içerik giriyorlar. Bazen fotogaleri falan da ekliyorlar.
Haber girişleri için 1 haber 1 tl olarak hesaplarsak
günde 50 özgün haber => 1500 TL yapıyor aylık.
Bunun yerine ajanslara yıllık 5bin den üye olup kalan parayla facebook reklamı daha mantıklı değil mi ? Hemde 50 özgün haber girince de yaklaşık aynı hit alıyormuş bazıları.