Bu sancıyı bir tek çeken bilir. O nedenle seninle tecrübelerimi paylaşayım kardeşim. Bendeki de 7mm çapındaydı.

Doktor ne ilaç verdi ona göre yorum yapayım.

- Rovatinex diye bir hap var. Bunu devlet ödemiyor. Eğer bunu vermişse alma çünkü bu ilaç sadece böbrekteki taşı eritmek için. Seninki üreter de. Düşürmene ramak kalmış.

- Öncelikle bol su içeceksin. Günde 4 litre girecek 4 litre çıkacak en az. (Suyun fazlasıa da zarar ama düşürene kadar böyle. Ben 5 litre içiyordum.)

- Prostat hastalarının kullandığı bir ilaç var. İsmi bu idrar yollarını genişletecek bunu kullanman yararına.

- Maydanozu sapıyla birlikte kaynatıyorsun. Suyunu süzüp içiyorsun. Sabah öğle akşam bunu mutlaka yap.

- Eşkina isimli bir taş var. Bir balığın kafasında çıkıyor. Bunu bir araştır. Adetini 10 liradan satıyorlar genelde. 6-7 tanesi işini görecektir.

Bu eşkina taşını akşamdan hazırlayıp sabahına içeceksin. Taşı çeyrek çay bardağı limonun içine akşamdan koyuyorsun sabaha doğru o eriyor. Tabi çay kaşığıyla da ezerek incelmesini sağlıyorsun. Her akşam bunu hazırlayıp sabahına aç karna içiyorsun. Böbrek taşını düşürmeye yardımcı.

- 1 metre yüksekliğinde bir duvardan, masadan... bir yerden durmaksızın 300 kere atla çık atla çık.
-- 300 kere merdivenden atla. İki ayağın yanyana zıplayarak in merdivenlerden. Atlayıp zıplarken mümkün olduğunca ayağını yere sert bas yani kendini vererek zıpla. Basket oyna.

Bu 5 maddeyi harfiyen uygularsan 7mm lik taşı 5 günde düşürürsün.

Doktorlar 6mm ye kadar düşüren hastalarının olduğunu, her insanın idrar yolu genişliğinin illaki farklı olduğunu 7mm lik taşı düşürebileceğini ancak düşüremezsen ameliyatla girer alırız diyecekler sana. KESİNLİKLE basit bir operasyon olsada kendin düşürmeye çalış. Ki kurtulacaksın ben inanıyorum.

İlk sancıyı yaşadığın günden itibaren 40 günün var. Üretra da duran taş bir süre sonra hangi tarafındaysa o böbreği zorlayacaktır bu nedenle 40 gün diyorum. Ultrasonda bakarak doktor böbreğinin şişip şişmediğini normal çalışıp çalışmadığını taşın varlığının ne derecede etkilediğini söyleyebilirler.

Ek olarak üretrada olan taş böbreği geçtiği için sancı yapmaz. Nasılsa sancım yok diyip önemsememezlik yapma. Bir daha sancın olmayacak ama idrarını yaparken zorlanma, geç işeme, yanma yaşıyor olmalısın.

Allah şifa versin.