Konfor ve rahatlıkta 207 üzerine tanımam zaten yoksa 3. kez almayı düşünmezdim

ama dediğiniz gibi piyasayı da düşünmek gerekiyor.
Bu arada tekrar belirteyim Polo benimde şuan ilk tercihim fakat inanılır gibi değil az kmlilerin hepsi galeri veya vw bayılerde. Guven vermıyor hıc bırı
Alman araçları iyi güzel araçlar fakat bunların arasında özellikle V.w.'lerde fiyatların ve servis ücretlerinin çok abartıldığını düşünüyorum. Yıllar önce V.w. Bora'mızın 1 küçük sunroof parçasını değiştirmek için 750 tl vermiştik.Sonrasında bir bilyesinin değişimi için 500 tl civarı para ödedik.Bu bahsettiğim yıllardaki bu rakamlara peugeot,ford ve renault v.s gibi araçların ağır bakımları bile yapılabiliyordu.
Ayrıyetten şahsi görüşüm araç alırken (herhangi bir markanın) en alt segmentlerini tercih etmemek gerekiyor.Örneğin V.w.'nin Polo'sunu , Toyota'nın Yarıs'ini , ford'un fiestasını şahsen kolay kolay almam bir daha.Onun yerine şunu yaparım ; Toyota Yaris'in 2012 - 2013 modelini almaktansa Auris'inin 2011 'ini hatta 2010'unu , V.w.'nin 2012 Polo'sunu almaktansa Golf'unun veya Jetta'sının 2010'unu almayı tercih ederdim. Çünkü bana göre firmalar bu alt segment araçlarda genelde daha cimri davranıyorlar ve genelde malzeme kalitesi v.s. diğerlerinden farklı (düşük) oluyor. Size tavsiyem biraz daha araştırıp , istanbul gibi büyük iller değil de Trakya'daki Edirne,Tekirdağ,Kırklareli v.s. gibi küçük illerden az kilometreli temiz araçlar bulmanız.Gerekirse 1.000 tl fazla verin derim.
Kendi önceliklerinizi iyi belirleyip ince eleyip sık dokuyarak bir karar vermelisiniz.
Ben şimdi ikinci el araç alacak olsam kıssaslarım ve öncelik sıralamam şu şekilde olurdu ;
1- Konfor ,güvenlik ve iç dış hacim
2- Değişensiz,kazasız ve az kilometre yapmış olması , ve servis bakımlı olması.
3-Donanım
4-Yakıt tasarrufu
5- 2. el piyasası ve servis ücretleri