Merhabalar
Online oyun işletiyorum paypal üzerinden satış yaptım kullanıcı ürünü satın aldı 20 gün kadar kullandı ve sonrasında paypal a kredi kartını ben kullanmadım diyerek ters ibrazda bulunmuş ve hesabıma aktardığı paraya blok koyulmuş ve paypal hesabım - bakiyeye düşürülmüş.

Bu durumda paypali aradım sattığım ürünün dijital bir ürün olduğunu söyleyerek yardımcı olamayacaklarını hesaplarından ödeme yapan kullanıcının bankası kullanıcı yı haklı bularak para çektiğini dijital olarak yapılan satışlarda yardımcı olamadıklarını sözleşmede belirttiklerini söyleyerek yardımcı olamayacaklarını söylediler.

Dijital olmayan ürünlerin takibini kargo bilgilerine dayanarak kanıtladıklarını belirtiler

Durum bu şekilde

Kullanıcın benden aldığı ürünün Faturası Kesildi ve elimde mevcut
Kullanıcının Giriş yaptığı IP Adresler paypalda kayıtlı olan hikameti ile örtüşüyor (Macaristanda hikamet ediyor giriş yaptığı IP leri kontrol ettim netten Macaristan IP si ve elimde 10 Adet Farklı günlerde Giriş yaptığı IP ler kayıtlı)
Kullanıcının Kullandığı bilgisayarın HardWare ID leri elimde kayıtlı.

Kullanıcı Facebook üzerinden oyun ile ilgili teknik destek yardımı almış konuşmaları paypalda ki Kredi Karti sahibinin Adı ile birebir
Kullanıcının Uyelık Adı Paypaldaki adi ve soy adi ile aynı
Kullanıcın Skype üzerinden benle ürün satın almak konusunda yaptığı konuşmalar kayıtlı

Bu bilgilerle sonuçta vergisini verdiğim sattığım bir ürünün bedeli benden tahsil ediliyor elimdeki bilgilere dayanarak haklı olduğumu düşünüyorum ve bu konuda nasıl yardım alabilir ve paypal hesabımdaki Blok un kaldırılmasını nasıl sağlıyabilirim

Ayrıca Paypal ve bu şikayette bulunan kişiye dava açmak istiyorum.
Paypal komisyon alırken çok iyi ancak konu müsterisini savunmaya gelince yardımcı olmuyor kanıtlamamıza yardımcı olmuyor Ters ibrazı yapmama olanak sağlamıyor ve kullanıcılarını mağdur ediyor bu sebeple dava açmak istiyorum
Ters ıbrazda bulunan kullanıcıyada yalan bilgi vererek beni mağdur ettiği için ve paypalı ve bankasını kandırdığı için dava açmak istiyorum nasıl yardım alabilirim böyle bi durumda ne kadar haklıyım bilgisi olan arkadaşların olayı çözmeme yardım etmelerini görüşlerini merak ediyorum

NOT : Ödeme yapan bir Türk Yurt Dışında Hikamet ediyor.

ilgilenen herkese Teşekkürler.