Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 07-06-2015, 17:21:15

Bu kıyaslamada tek bir doğruya ulaşmak pek mümkün değildir. Yorumlara baktığında herkesin birbirinden ne kadar farklı düşündüğünü görebilirsin. Bu yüzden artılarını eksilerini tartarak, kullanıcıların yorumlarından ziyade sana en uygun olanı tercih etmen daha doğru olur.

Benim tercihim ise Apple cihazlarından yana olacaktır. Başta masaüstü bilgisayarı olmak üzere, tüm cihazlarımı Apple ürünlerinden tercih ediyorum.

Fiyat olarak Apple ürünleri pahalı gelebilir, ancak ikinci el bir Apple cihaz aldığınızda aradan uzun bir süre geçmesine rağmen iyi fiyatlara satabilirsiniz. Örneğin ben 1200 TL'ye aldığım 2.el cihazı 8 ay sonunda 1050 TL'ye satmıştım. Macbook Air ve iMac cihazlarımda 1 yılda maksimum 200 TL değer kaybettiler. Apple dışındaki markalara göz attığımızda ise kısa süre içerisinde çok büyük değer kaybettiklerini görüyoruz. Örneğin döneminin en önde gelen telefonlarından Galaxy S2 ve S3'ü satmaya çalıştığınızda çok komik rakamlar karşınıza çıkacaktır.

Kullanış olayına gelirsek, iOS işletim sisteminin diğer tüm işletim sistemlerinden stabil olduğu tartışılamaz. Cihazınız kolay kolay donmaz, arızalanmaz. Örneğin iMac masaüstünde herhangi bir program yanıt vermediğinde sadece o programda hata olur, diğerleri çalışmaya devam eder. Ancak Apple cihazlarında dosya aktarımı gibi zorluklar olduğu görüşüne ben de katılıyorum. iTunes son zamanlarda kullanıcı dostu bir hal almaya başlamış olsa da karmaşıklarla dolu ve bu kullanıcıları zorlayabiliyor.

Benim görüşlerim bu yönde, ama mesajımın başında da belirttiğim gibi, adı üzerinde kişisel telefonlar ve siz de kendi arzularınıza göre tercih yapmalısınız.