Hocam time machine time capsul nereden alayım. Sizin mac hayırlı olsun
Hocam sağolun da benim mac maceram kısa sürdü

Mac cihazım geldiğinde elimdeki ekipmanlarla uyum problemi yaşadı bende apple storedan aldığım için 14 günlük iade hakkımı kullanarak geri gönderdim ücret iade mi aldım.
Fakat yedekleme konusunda yardımcı olabileceğimi düşünüyorum

:
Başka arkadaşlarda yararlansın diye hiç bilginiz yokmuş gibi direk yazıyorum
Öncelikle nasıl bir yedek sistemi düşünüyorsunuz _?;
1) Bilgisayarımın içinde olan dosyaları günlük olarak başka bir diske yedeklesin.
2)Bilgisayarımın alanı az,dosyaları başka bir depolama alanına atıp onda tutacağım.
Apple`ın time capsule lerine baktığımda yanlış görmediysem içerisinde tek disk var.Bu yüzden 1. madde ile değerlendirip bunun için önerim;
Eğer veriye dışardan ulaşma gibi yada ağdan herkese dağıtma gibi bir amacınız yoksa sadece yedek alacağım diyorsanız time capsule`e o kadar para vermeyin derim bence hepsiburada gibi sitelerden 3.5 inchlik harici(prize takılıp elektriğini oradan karşılayan) hddlerden alın.Time machine uygulaması ile problem yaşamıyorlar time machine yine düzenli yedeği bunun içine alabiliyor.Böyle bir yol tercih ederek maaliyeti yarıdan daha aza bile indirebilirsiniz.
Ama verimin boyutu yüksek bilgisayarımın içinde tutamam harici bir yere alacağım diyorsanız.Bu sefer tek diskte dosya tutmak güvenlik zaafiyeti oluşturacaktır.Bu yüzden minimum raid 1(2 diskli bir cihazdır.Bir diskin içindeki veriyi diğerine olduğu gibi aynalar/kopyalar bu sayede hdd nin biri bozulsada diğerinde verileriniz güvende olur.) konfigürasyonu olan NAS cihazları öneririm.Bu cihazlar time machineyi %99 destekliyor aynı time capsule gibi ağdan veriyi dağıtabilir dışarıdan erişebilirsiniz.
Benim dosya boyutum yüksek olduğu için NAS cihazı alacağım kısa zamanda.