Daha öncede çoğu kez yaşadım. Ben bir konuyu açıyorum 1-2 mesaj, aynı konuyu başkası açıyor en az 20-25 mesaj. Anlam vermesi güç gerçekten.
Can sıkıcı bir durum evet
Spor geçmişinizi ve vücut tipinizi bilmiyorum ama genelde yapılan klasik hatalardan örnek vereyim ona göre pay çıkarın hocam kendinize. Öncelikle spora yeni başlayanlar direkt olarak sıkı bir diyete girerler genelde ki sanırım bunu sizde yapmışsınız. Bu durum %80 ihtimal ile sizin spordan sıkılmanıza neden olur. Yıllarca normal rutinde beslenipte sonrasında hergün yağsız tuzsuz tavuk ve sebze yemek yanlış benim görüşümce. Spordan önce ufak ufak yemek düzenine alışmak en doğrusu. Zamanla vücut gelişim ve ihtiyaçlarına göre beslenme düzeninizi ayarlarsınız. Çoğu kişi günde şu kadar protein almalıyım şukadar tavuk yemeliyim yoksa kaslarım eriyecek korkusu ile başlıyor bu işe ve sonuç olarak tatsız tutsuz yemeklerin ardından vaz geçiyorlar bu işten. Tamam yine yağdan, şeker ve tuzdan kaçının ama ilk başlarda abartmayın. Ve son olarak sürekli yeni yemek tarifleri deneyin. En son yaklaşık 10 tane leziz diyet tarifi bulacaksınız kendinize emin olun