Arkadaşlar merhaba yeni bir cihaz almayı düşünüyorum bu 2 telefon arasında kaldım 1 haftadır düşünüyorum. Aslında hiç düşünmeden iphone alırdım fakat bazı şeyler kafamı kurcalıyor. İos işletim sistemi ne kadar stabil olsa da Apple eski cihazlarda birkaç küçük değişiklik yapıp çok fahiş fiyattan yeni cihaz olarak piyasaya sürüyor bu nedenle iphone 6 plus'a 3000+ TL para vermek saçma geliyor biraz.

Çok uzun yıllardır İphone kullanıyorum ios işletim sisteminden son derece memnunum fakat Samsung'un note serisi bana bambaşka geliyor, geçen yıl da Note 3 almayı düşünmüştüm ama almamıştım. Note 4 birçok özellikte ön plana çıkıyor fakat yıllardır iphone kullanan birisi olarak ios'un stabilitesi ve kalitesini Note'de yaşayabilir miyim şüpheliyim. Tabi ki fiyat faktörü var birde 6 plus alırsam 64 gb almam gerekecek 3300 TL, Note 4 2000 TL.

Note 4 istememin nedenleri: Fiyat avantajı, Android merakım, S-Pen, Ekran kalitesi, Dosya atarken uğraştırmaması, Android özgürlüğü

İphone istememin nedenleri: İos kalitesi ve havası sadece

İki cihazdan birini tercih etmem gerekecek, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.