Bu yaz sonuna kadar güzel bir app yapmayı planlıyorum. Amacım şu, app'in içinde bir sürü fonksiyon olsun. İndirilmesi para kazandırması o kadar önemli değil.
Amacım büyük bir şirkete staj için başvurduğumda direk kabul edilmek. Bilg. müh. 3. sınıf öğrencisiyim, yani 3'e geçtim, 15 tatilde staj planlıyorum, iyice daralıcak vakit yani o yüzden direk başvurup seçilmek istiyorum.
Android yazılımda çalışmak istediğim için de böyle bir yol güzel olur diye düşünüyorum.
Şuana kadar çok basit bir uygulama yaptım, 88.000 indirme aldı, kısa sürede bir asgari ücrete yakın para kazandırdı ve sistem çöktü

(bir oyunla alakalıydı, göçtü sonra).
Ama böyle bir uygulama referans olabilecek düzeyde değil, 3-5 saatte yapılabilecek bir programdı sonuçta.
O yüzden kapsamlı bir fikir arıyorum, sosyal ağ mı yapsam ki? Yada yapmaya çalışsam ki?

Çok standart ama referans olur bence.
Yada stajı nerede yapmalıyım? Arkadaşlardan duyduğum kadarıyla büyük firmalar birşey öğretmiyormuş, zaten işler tıkırında oralarda, o yüzden stajyerler hani ufak işlere bakıyorlar, ama 10 kişilik bir firmaya girsem benim de katkım bekleneceği için ben de çalışıp birşeyler öğrenebilirim, ama bu sefer de CV'mde çok iyi durmaz şirket ismi, yani atıyorum Turkcell, Arçelik vs. gibi yerlerde yapmak daha mantıklı sonuçta.
Çok kararsızım yani.
Dipnot: Ortalamam düşük olduğu için bu konu önemli, 2.25 ortalamam var.