öyle oyunla filmle falan ingilizce gelişmez. Herkes aynı şeyi tavsiye ediyor oyun oyna film izle müzik dinle vs. bunlar bi yere kadar sizi götürür. Zaten bunları ne kadar iyi yaparsanız yapın sadece anlama kapasiteniz yükselir. Yani karşıdakinin söylediğini daha iyi anlarsınız ama daha iyi anlatamazsınız.
Türkiyeden ayrılmadan ingilizce öğrenemezsiniz. En kral kurs bile size ingilizce konuşturamaz , konuşanıda anlamanızı sağlayamaz.
En basitinden ;
Amerikalı Dont walk on road demez aint walk on road der. How are you - fayntenkenyu olayı yoktur. Whatsupp - Alright vardır veya how ya doin - how ya doin vardır.
Bunları türkiyede öğrenemezsin. Hiç bir kurum bunları öğretemez de söyletemezde.
Bide İntermediate seviyede biliyorum demeyin. İntermediate seviye ile havaalanında tuvaletin yerini bile soramazsınız. İntermediate biliyorum diyen ve tuvaletin yerini sorabilen adam görmedim
Dostum beni güldürdün ya Allah da seni güldürsün

Söylediklerine kesinlikle katılıyorum fakat arkadaş yurtdışına çıkamayacağına ve bulunduğu şehirden yapabileceklerini sormuş bizde o sebeple yazdık. Yoksa yurtdışına çıkmadan kesinlikle olacak iş değil.
Bizdeki sorun adam kendisini intermediate, upper vs. seviyesiyle ölçüyor fakat daha "because" kelimesini doğru telaffüz edemiyor. Türkiye'de kursa giden, ing hazırlık okuyan onlarca kişiye sordum sadece yurtdışına çıkmış ve online oyunlarda konuşarak kendini geliştirmiş kişiler kelimeleri doğru teleffüz edebildi. Bu uygulamalarla ve tavsiyelerle ise en azından american-british telaffüz farkını görebilir, birçok kelimenin doğru telaffüzünü öğrenebilir ve en önemlisi türkçe düşünmenin ingilizce konuşmayı zorlaştırdığını farkedebilir.
Birde yurtdışı derken lütfen Malta fln sanmayın. Oraya vereceğiniz parayla gidin daha düzgün yerlerde az süre kalın daha mantıklı.