Aynı sorunları yaşamış ve bir nevi çözüm bulmuş biri olarak sana şunları tavsiye edebilirim.

Intermediate seviyesini bittirdiğine göre zaten türkça altyazılı izlemen senin için yarardan çok zararı dokunur. İlk başta sadece komedi dizilerini ing altyazılı izleyerek başlayabilirsin. Mesela Brooklyn Nine-Nine dizisini izlemediysen ing altyazılı izlemeni öneririm.

Bunun dışında Appstore'da ListeningDrill uygulamasını tavsiye edebilirim. Kitaplara bakmadım ama yüzlerce TED videosu var ve ing, türkçe vs. altyazılı da mevcut çok güzel konular hakkında 5-20dk arası videolar mevcut. Bu şekilde hem ing dinliyorsunuz hem birçok kelimenin telaffüzünü öğreniyorsunuz birde çok farklı konularda bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Kelime olarak Lingopolis gayet iyi ama şimdilik sadece A1 seviyesinde 500küsür kelime var. Yakında A1, B1 de geliyor oyun gibi hergün 15dk ayırıp çalışabilirsiniz. Voscreen, Lingualeo ise vaktiniz olduğunda tavsiye ettiğim diğer uygulamalar.

Bunlar dışında son zamanlarda keşfettiğim ve yararını gördüğüm şunlar oldu. 1-2 ay önce Periscope uygulamasını indirdim. Şuanda aşırı türk var ama bunu önemsemeyin. Özellikle geceleri Amerika ve Avrupa ülkelerinden birçok kişi canlı yayın yapıyor. Hem eğlenebiliyorsunuz hem de ana dili ingilizce olan veya sonradan öğrenen kişileri dinleyerek konuyu, espirileri anladığınızda hoşunuza gidecek bulabileceğiniz en iyi pratiklerden birtanesidir. Ama tek kötü tarafı o kadar çok abaza varki (malesef çoğunluğu bizim ülkeden) sohbeti bölebiliyorlar ama umursamayın.

Son olarak eğer internet işi yapıyorsanız biraz işle ilgili düzenli birşeyler okumayı, takip etmeyi deneyin. İzlediğim yabancı dizilerin tanıtımını ekleyerek bir site oluşturdum. Her hafta 4-5 dizinin özetine bakıyorum türkçe olmayan veya eksik olanı kendim bulup çeviriyorum. Hem işimi yapıyorum bir yandan da yeni kelimeler öğreniyorum.

Akıcı bir şekilde konuşmak için ise uzun süre yabancı dil konuşanlarla beraber olmadığınız sürece çok zor. Çok fazla upper vs seviyesinde insan gördüm ve bunlar arkadaşlarım tanıştırayım dediğimde önceden öğrendiklerini bir dakikada unutabiliyorlar.