Diskler raidde olduğundan bahsettiğiniz işlemi yapabilmeniz mümkün değil, ya disklerden birini raidden çıkaracaksanız, yada en temizi kurulumu yeniden yapıp ilk diske kurulumu yapacaksanız diğer 2 disk boşta kalacak sonrasında diskleri biçimlendirip mount edebilirsiniz.
Sunucu sanırım ovh, format atarken custom seçip ilk diske kurulum kutucuğunu işaretleyin.
Evet sunucuyu SYS 'den kiralamıştık. Yeniden kurulum yapmadan bu sorunu nasıl çözebiliriz? Yani raidden çıkartma işlemi nasıl yapılır?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:25:31 -->-> Daha önceki mesaj 14:19:11 --
Merhaba
Pardon gözümden kaçmış , sdb ve sdc diskleri üzerinde partition oluşturulmuş.Öncelikle lvm ile gerekli partitionları kaldırıp tekrar diskleri formatlayıp mount edebilirsiniz
burdan lvm ile ilgili yardım alabilirsiniz:
http://www.koraykey.com/?p=3315
edit: sunucuyu sys den aldı iseniz kurulum yaparken raid şekilde kurmuşda olabilirsiniz , manuel kurulum yaparak raidi kaldırmanız gerekir
Evet, SYS 'den kiraladık. Panel üzerinden varsayılan şekilde kurulum yapıldı diye hatırlıyorum. LVM seçeneği ile gidersek, tüm sunucuyu yeniden kurmadan bu sorunu çözebileceğiz doğru mu anladım acaba?