Hocam yaşadığınız olay yaklaşık 3 sene önce başıma geldi. Şirket paramı ödemedi. Üstlerine de gitmedim illa ödeyin diye. Çalışma Bakanlığı'nın güzel bir uygulaması var. ALO 170 ( http://www.alo170.gov.tr/ )

Alo 170'i arayıp maaşımı alamadığımı belirttim ve bana ne kadar süre çalıştın, ne kadara anlaşmıştınız, şirket yetkilisinin ismini biliyor musunuz gibi oldukça güzel ve sonuca gitmesi muhtemel şekilde sorular sordular, cevapladım.

Şikayetimi yanlış hatırlamıyorsam Ağustos ayının sonu gibi yapmıştım. Aralık ayında maaşımı ödemeyen şirket yetkilisi aradı ve "Çalışma Bakanlığı'na şikayet etmişsin, bizden ne kadar alacağın vardı, söyle hemen gönderelim" dedi. Bu konuşmadan yarım saat sonra da paramı yatırdılar.

Adamla hiç yüz-göz olmayın. Arayın direkt şikayet edin, sigortasız çalıştırdığını da mutlaka söyleyin ki hem sizin maaşınızı vermek zorunda kalsın, hem devlet ceza kessin adama.

Ben 170'i arayıp şikayetimi bildirdikten sonra bir kez bile arayıp ekstra bilgi istemediler, zaten kendilerine yetecek kadar bilgiyi sorularla alıyorlar.