protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memleketin egitim sistemi cok zayif. Mufredata o kadar din dersi koyuyorlar ama bu arkadasa islamdaki Allahin zamandan bagimsiz oldugunu, her seyi bildigini, insanlarin midye yeme konusunda 2015 yilinda tartisacagini bildigini ogretememis. Bir dinin kurallari oldugunu 1400 yildan beri o kurallarin degismedigini, midye denen seyin yuzbinlerce yildan beri tuketildigini ogretememis. Her yeni dogan neslin bunlarin tartismasini normal sanmasi, hatta bunu iddia etmesi analitik yonden ultra mega zayif nesiller yetistigininde ayri bir gostergesi.
Eğitim sisteminin zayıf olduğuna katılıyorum. 10 sene ingilizce (sözde) dersi görüpte mezun olunca daha 20ye kadar ingilizce sayamıyor öğrenciler. Ama kimse hiçbirşeyi anasının karnında öğrenmiyor sonuçta. İnsanın bilmediği birşeyi sorun öğrenmesi bulunduğu zamana özgü birşeydir.

Adamda bilmediği birşeyi sormuş sonuçta. Dini bilgiler nasıl olsa 1400 yıldır var ve değişmedi (şüphesiz). Eee insan doğduğu anda beynine default olarak kodlanmıyorki bu bilgiler sonuçta sora sora yaşaya yaşaya öğreniliyor. Adamda çıkıp sormuş ben bilmiyorum doğrusunu bilen varsa öğretsin demiş.

Senin böyle demen ramazanda tvde hocalara soru soranlara niye soruyorsun zaten 1400 yıldır cevabı belli demekle aynı. Tamamda 1400 yıldır benim beynimemi işleniyor bu bilgiler. Doğup büyüyünce sorup öğreniyor işin mantığı bu zaten. Her sorunun cevabı içimize doğmuyor sonuçta.