hocam benim sıkıntı şu,aslında şu an bir sıkıntıda yok ama içerik eklenince olucak şimdiden önlem alim diyorum.
konu başlığı:
Alkadraz hapishanesi - hapishanesi.com
ben bu 2 hapishanesi kelimesinin title da durmasından mennun değilim,eğer koymasam "- hapishanesi.com" google kendisi eklicek diye düşünüyorum .
Ben bunu şu şekilde engellemiştim sende işe yararmı bilmiyorum. iwebtool dizinine siteyi ekledim title ve desc.. aynen sitemde yazdığım gibi orayada aynısını yazdım yani olmasını istediğim title şeklinde.Yani o dizindeki açıklamaları googleun referans olarak almasını istediğimden yaptım işede yaramıştı. Ayrıyetten o linkte yazılanlar

Kolay gelsin.
Alperim, benimde dmoz kaydım çıkıyor açıklamada sence <meta name="robots" content="NOODP"> yapmalımıyız. gugul açısından önemi varmıdır bunun.
Google site açıklamalarının ve başlıklarının anlamlı olmasını istiyor dmoz editörlerine bu yüzden güvenip aramalarında onların açıklamalarını gösteriyor. Title ve desc. kilit noktalar aslında basit gibi gelebilir bizlere fakat önem vermek icap ediyor bence.
Eğer dmoz un titlesi sana daha anlamlı sitemi daha iyi açıklıyor diyorsan koyma abi google için önemli ayrıca