Ben şuan da veri tabanına price2 değeri ve bu değerin hangi kur olduğunu belirtiyorum. Ödeme olarak sadece TL ye izin vereceğim ama ürünlerimi Dolar ya da EURO olarak gireceğim güncellemeyi de her gün otomatik olarak yapacağım. Kayıt aşamasında sıkıntı yok. 1 değeri TL ye çevirip diğerini kur değeri olarak kayot ediyorum şimdi sistemde her ürünün yanına bilmesi için o değeri eklemem gerekiyor. Tpl kısmında veri tabanına eklediğim price2 değerini TLp kısmında gösteremedim belki o kısımda yardımcı olabilirsiniz. Güncelleme işini her gece job tanımlayıp güncelleme yapacağım.
Sitede aynı anda hem TL hem Euro hemde Dolar bazlı satış mantığı yanlış bence. Ödeme sistemini nasıl halledeceksin bu durumda? Eninde sonunda tlye çevireceksin. Bunun yerine fiyatların hepsini Tl bazlı olarak göstermeye ne dersin? Senin için buradaki sorun kur değişimleri ise;
Farklı para birimlerinden aldığın ürünleri opencarta girerken dolara çevir.
Örn;
260Tl aldığın ürün 100$
20euro aldığın ürün 10,80$ (dönüşümü attım)
10$ aldığın ürün 10$ gibi
Her yarım saatte bir dolar değerini güncellersen otomatik olarak kur değişimlerini yakalamış olursun. Ha müşterim neyi kaç dolara kaç euroya aldı bilsin dersen ürün fiyatının yanına ek olarak dolar veya euro değerini yazdırabilirsin. Böylece müşterilerine ürün fiyatı aslında sabit, fiyatta ki değişikliğin sebebi kur oynaklığı izlenimi yaratmış olursun.