Bildigim kadari ile bu zaten opencartta olan bir ozellik.
System->Localisation altinda Currencies var. Oraya ekledigin kurlar oto update i acarsan otomatik guncellenecektir.
Ve sayfaya giren kullanici da odemek istedigi kuru secebiliyor
otomatik güncelleme özelliği var ama sadece kuru güncelliyor ürün fiyatlarını eklerken sadede tek bir değerde ekleme yapıyor. Örnek verecek olursam ama birimi TL olarak seçtiğimde $ olarak ürün ekleme yapılamıyor. Bunun için ücretli modül satıyorlar ama ben kendim yapmaya çalışıyorum. ana parabirimi TL olduğu için veri tabanında hem TL değerini o günkü hemde Hangi Barabirimi ise o değeri tutuyorum. Örnek verecek olursam
Price(TL)----Price2------price2_cur_code
289,52-------100------------EUR
gibi dolayısıyla her gün price değerini güncellemem gerekecek onu demek istiyorum.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:28:01 -->-> Daha önceki mesaj 09:18:27 --
LaCReMeL dediği doğrudur. Fakat ürün fiyatlarını tek bir kuru baz alarak girmelisin.
Genelde bu kur $ oluyor. Ürün farklı bir kur üzerinden gelse bile geliş fiyatını $ kuruna çevirip girersen kur bilgileri güncellendiğinde kalanını opencart yapıyor.
dediğinizde haklısınız ama ben hem Dolar hem TL hemde EURO bazında sattığım ürün bulunmaktadır. Bu yüzden her ürünü dolar a çevirmek mantıklı olmayacak. Sitenin ana parabirimini TL ayarladım. Dolar EURO türünde ürün varsa onlarıda veritabanında farklı bir alan açarak orada o değerlerin tutulmasını sağladım. Doğal olarak kur çevirisi yapıp tuttuğum TL değerlerini sürekli olarak güncellemem gerekecek bunu yapan yer varsa orada düzenleme yaparak çözüm bulabilirim.
http://prntscr.com/7ane3i
resme bakıp benim demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır. ilk baştaki tutulan kur değeri EUR 100 sonraki değer TL ye çevriliyor sitemin ana kuruna doğal olarak güncelleme yapmam gerekiyor tüm fiyat değerlerini