www.sitem.com adresli sitemde resimleri başka sunucudan çekmek istiyorum. Şöyle ki, mevcut sitemin bir yedeğini başka bir makinede olan
cdn.sitem.com subdomainli hosta yükledim. Bu sub domainin dns ayarlarını yaptım ve çalışıyor. Cache eklentisi olmadan , wpdeki resimlerin
cdn.sitem.com/wp-content/uploads klasöründen çekilmesini nasıl sağlayabilirim. Bu olayı, en azından sitenin yoğun olduğu zaman dilimlerinde yaparak, sunucu yükünü hafifletmek ve hzılandırmak için yapmak istiyorum. Yani sonradan siteyi eski haline getirebilmeliyim.
Ücretli ya da ücretsiz her türlü yardım beklenir.
Not: uploads klasörüne htccaess yönlendirmesi denenmiştir ancak başarılı olunamamıştır. Yönlendirme çalışmadı yani. ya da ben yapamadım
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:51:14 -->-> Daha önceki mesaj 19:01:57 --
Edit: CDN Rewrites adlı eklenti tam da ihtiyacımı gördü. css ve resim dosyalarından dilediklerinizi cdn den çağırabiliyorsunuz. Yeni eklenen resimlerin cdn.sitem.com adresine de otomatik olarak yüklenmesi sağlanabilirse, herkesin kendi cdn servisi olabilir.