XenCPU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OVH ve RedStation'da bazı müşterilerimin oyun sunucuları bulunmakta.

Genel bir sorun olmadığı zaman aylarca uptime stabil kalabiliyor.
Lag,Loss gibi sorunları bazen nadiren yaşıyorlarmış.
Ayrıca OVH'ıda genelde DDoS koruması var diye seçiyorlar.
Türkiye'de genelde SATA harddiskler tercih edilirken birçok avrupa dc'de SSD ve SAS disk seçenekleride oldukça uygun fiyata geliyor.
Şahsen ben 2-3 senedir Türkiye Lokasyon makina tercih etmiyorum.
En son bir hata yapıp TR lokasyon bir vps aldım.2 hafta aralıksız diskte sorun olduğunu beyan etmeme rağmen beni dinlemediler.En son disklerde sorun olduğunu anlayıp gerekli işlemi yaptılar.Şuanda da başlarında büyük bir sorun varmış.Bu yüzden benim gibi birçok insan TR lokasyon sunucu kullanmamaya gayret ediyor.

Lag ws ws olmuyor diye birşey yok. Ovh bende kullanıyorum. 1 gibt hat mevcut olup özel paket disklerde ssd olmasına rağmen oyunda fazla lag olmasada bağlantı yavaşlılığı var. Buda oyuncuların tabiri ile lag demektir. Oyunun 5 6 sn durup tekrar gelmesi gibi. Oyuncuyu oyundan atması gibi. Eğer türkiyede oyun sunucusu sağlıyorsanız tr lokasyon sunucu şart. Yıllardır oyun sunucusu işi yapıyorum. Müşterilere en yüksek kaliteyi tr lokasyon veriyor.

Diğer bir konu şu , Şuan vds fiyatları ve dedicated fiyatlarına kadar olan düşüşü görüyoruz. Aslında piyasayı alt üst eden bizleriz. Kampanya kampanya. Ben kampanya taraftarı değilim lakin piyasa kampanya yapınca bizlerde yapmazsak satış oranı düşer. Bunun yerine fiyatlar yukarıya çekilirse , sağlayıcıda kazanır , firmada kazanır. Müşteri bir hizmeti alırken öelliğine bakmıyor doğrudan fiyatına bakıyor. Fiyatlarda düşük olunca ister istemez hiç bir firma satış yapamıyor. Eskiden böylemiydi. En basidi hosting. Yıllık 70 lira altına indiğimi hatırlamıyorum. Ama görüyoruzki yıllık 1 ila 10 tl ye kadar hosting mevcut. Şöyle bir hesap yapsak , bir sunucu kurdunuz lakin o sunucuda 500 tane site kurmayacağınız kesin. Ortalama 150 adet site dedik. 10 tl den sağlandı ve 1.5 bin tl yapar yıllığı. Peki bu sunucunun barındırması , cpanel lisansı , cloud litespeed kullanıyorsa bunun lisans ücretleri vs vs nasıl ödeniyor. İş verimerkezlerinde değil bizde bitiyor. Ölü fiyata şeker sakız fiyatına ürün sağlıyoruz. Kimse ben yanlış anlamasın sakız fiyatına vds satılırsa , verimerkezinin en uygun vereceği makinanın bile aylık ücretini ödeyemeceğide kesin. ee müşteri aylık ücretini ödeyemez , firma batar , firma batınca verimerkezinin aylık cürosu düşer. Bu böyle sürer gider bir bakmışsın ki verimerkezi iflasa gelmiş. Gelir tabi. Bu durumda müşteride mağdur olur , firmada mağdur olur verimerkezide mağdur olur. Türkiye piyasası hep aynı aslında. Değişen tek şey çeşidin bol olup ürünlerin düşük fiyata olması. Bir önceki mesajımdaki ücret meselesi şahsiydi. Şahsıma görede yüksek maliyetlere ben sunucu barındırmam. Sebebide piyasada bu kadar ucuz hizmet varken normal beni kurtacak fiyattan sunucu sağlamaya çalışırsam bir ay iki ay dayanırım sonrasında tepe takla atar batarım. Türkiyede tercih edilen kaç dc var ? 6 7 9 10. Sayı bu kadar az. Bu firmaların ücreti düşüreceğine türkiyedeki firmalar ücreti yüksek tutarsa herkes kazanır. Müşteri daha kaliteli hizmet alır. 10 tl lik hizmet sağlayan firmanın işine vereceği önemmi daha fazladır 100 liralık hizmet sağlayan firmanın işine vereceği önemmi daha fazladır ? Kusura bakmayın ama parayı az gören gözler büzülür. Fazla kazanan firma işini sağlam yapar , alt yapısınıda sağlamlaştırır. Ve adam akıllı hizmette verir , adam akıllı yatırımda yaptırır. Diğer bir güzel konuda barındırma ve sunucu kiralarındaki artışta bu işi kaldıramayacak adamların piyasadan çekilmesine neden olur. Dedicated fiyatlarını görüyoruz ilk ay veya ilk üç ay 150 tl ye dedicated sağlayan firmalar var. Çoğunun makinelerinin diskide çöp. Aman satayım boş durmasında allaha emanet . olası disk sorununda firma tek başına kalıyor. Ama müşteri mağdur oluyor. Diyeceğim tek şey eğer yapılacaksa firmalar arası fiyat anlaşmasının yapılması gibi birşey olması lazım. Böylelikle piyasa yeniden toplanır. Çok tuhaf sorulara bile denk geliyoruz. Benim her site sunucumun aylık masrafı ortalama 200 tl. Hosting alacak olan bir müşteri geliyor. Fiyat istiyor fiyat diyelim ki 80 tl. Ve kaldırıp şöyle söylüyor xxx firmasında sizin paketin daha iyisi 5 tl ye sağlanıyor. Gelinde yanıt verin. 75 tl yi küçümsememek lazım. Şuanki piyasaya göre bir makinemin 1 aylık elektirik ücreti. Düzenli disk değişim masrafları vs vs biriknce kurtarmaz bile. Benim görüşüm bu şekilde.

@Salay;