XenCPU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OVH ve RedStation'da bazı müşterilerimin oyun sunucuları bulunmakta.

Genel bir sorun olmadığı zaman aylarca uptime stabil kalabiliyor.
Lag,Loss gibi sorunları bazen nadiren yaşıyorlarmış.
Ayrıca OVH'ıda genelde DDoS koruması var diye seçiyorlar.
Türkiye'de genelde SATA harddiskler tercih edilirken birçok avrupa dc'de SSD ve SAS disk seçenekleride oldukça uygun fiyata geliyor.
Şahsen ben 2-3 senedir Türkiye Lokasyon makina tercih etmiyorum.
En son bir hata yapıp TR lokasyon bir vps aldım.2 hafta aralıksız diskte sorun olduğunu beyan etmeme rağmen beni dinlemediler.En son disklerde sorun olduğunu anlayıp gerekli işlemi yaptılar.Şuanda da başlarında büyük bir sorun varmış.Bu yüzden benim gibi birçok insan TR lokasyon sunucu kullanmamaya gayret ediyor.
Dün başıma gelen olayı anlatayım ve şu an hala sorun çözülemedi. Sunucu hala kapalı ve düzeleceğe de benzemiyor. Bir anda sunucuya erişimi kaybettik, ticket açtık ticketa cevap 2 saat sonra geldi. dedikleri olay recovery moduna alın ve kontrolünüzü yapın. Hadi onu yaptık daha sonra dediler ki disklerinizin dosya yapılarında sorun oluşmuş eski tarihli bir yedeğiniz varsa onu yükleyebilirsiniz. Bunu da anladık, bunu da yapmaya çalıştık ama yapamadık. Adamlara 2 gündür yalvarıyorum yardım edin diye oralı bile olmuyorlar. Yani yurtdışı iyi güzel hoş ama o kadar da değil. Destek olarak Türkiye'de hosting satanlarının verdiği desteği dünyanın hiçbiryerindekine ücretli dahi olsa değişmem.

Sözün özü yurtdışında yatırım yapacaksanız da desteğe önem verin gerekirse Türkiye'de eleman götürün desteğe önem verin. Müşteri sorun çözüldüğü zaman mutlu oluyor, hizmet falan kalite falan iyi şeyler ama müşteriye verilen destek en önemlisi. Sunucu para ile çözülür, kalite para ile çözülür , hat genişliği vs para ile çözülür ama müşteri memnuniyeti para ile çözülmez.