Aslında bu benim pek anlam veremediğim bir nokta.
OVH dan çıkan bir paketin uzuncana bir yol katedip TR de bir son kullanıcıya nasıl oluyor da TR de bir DC den çıkan pakete göre daha stabil geiyor olamsı. Yanlış anlamayın 5-6 yıldır yurt dışı sunucu kullanmadığım için pek durumu bilmiyorum ancak böyle bir şey mantık sınırlarımı aşıyor bunun gerçek olabilmesi için bir sürü cihaz da Class of Service ya da Quality of Service configleri yazılıp onların öncelikli hale getirilmesi gerekir ki
Latency
Service Offload
Drop Profile
Transmit quality
....v.s.
gibi bir çok alanda da özel ayarlar yapılması gerekli. Bu acaba gerçekten teknik olarak verileri dökülmüş bir durum mu yoksa hissiyati bir yaklaşım mı emin olamıyorum.
Bir de şu var o tarafda TT bir çok LAG ile bağlantı sağlıyor bunların üzerinden yoğun gereksiz trafikler, dengesiz paketler vs de geçiyor.
Yüksek paketli trafikler switch cpu larında olduğu gibi çözümlenmiyor router larda. Nasıl oluyor da oradaki bu kadar yüksek yükler gelip hedefe iç networkden basit dönen trafiklere göre daha yüksek kaliteyle ulaşıyor
Gerçekten anlamış değilim. Bir kaç kişi daha yazmış ama bu noktada ben geri adım atıyorum bilemediğim için
OVH ve RedStation'da bazı müşterilerimin oyun sunucuları bulunmakta.
Genel bir sorun olmadığı zaman aylarca uptime stabil kalabiliyor.
Lag,Loss gibi sorunları bazen nadiren yaşıyorlarmış.
Ayrıca OVH'ıda genelde DDoS koruması var diye seçiyorlar.
Türkiye'de genelde SATA harddiskler tercih edilirken birçok avrupa dc'de SSD ve SAS disk seçenekleride oldukça uygun fiyata geliyor.
Şahsen ben 2-3 senedir Türkiye Lokasyon makina tercih etmiyorum.
En son bir hata yapıp TR lokasyon bir vps aldım.2 hafta aralıksız diskte sorun olduğunu beyan etmeme rağmen beni dinlemediler.En son disklerde sorun olduğunu anlayıp gerekli işlemi yaptılar.Şuanda da başlarında büyük bir sorun varmış.Bu yüzden benim gibi birçok insan TR lokasyon sunucu kullanmamaya gayret ediyor.